Bij bepaalde Wmo-trajecten wordt ook nazorg gedaan. Maar is die nazorg dan een nieuwe zaak (i.h.k.v. zaakgericht werken) óf hoort het bij de oorspronkelijke zaak?

Is dit ergens vastgelegd of mag je dat zelf bepalen; hoe gaan jullie daarmee om, hoe zien jullie dit?

Weergaven: 432

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Zo ver ik heb begrepen is nazorg een korte hercontrole waarbij wordt gekeken of de voorziening voldoet. Of dit een nieuwe zaak moet zijn, hangt een beetje af van de omvang en de afspraken die je maakt denk ik. Bij ons bestaat nazorg meestal uit een telefoongesprek van een paar minuten. De administratieve last is dan wel heel hoog om dit als een aparte zaak vast te leggen. Soms leidt nazorg tot aanpassing van de voorziening, dan heb je al meer vast te leggen.

Volgens mij is nazorg dus een aparte zaak. Of je hem ook als zodanig moet vast leggen, vind ik lastig te beantwoorden. Ik denk dat je hier pragmatisch naar moet kijken.

Bedankt voor jullie reacties!

Ik zou dit in eerste instantie oplossen met een status binnen de zaak. Als nazorg een wezenlijk onderdeel is van de zaak hoort dit er ook bij. Pas als er echt wijzigingen uitkomen zou ik kiezen voor een aparte zaak.

duit in het zakje: ook binnen de Participatiewet is sprake van nazorg, na beëindigen uitkering, in dit geval vooral om herinstroom te voorkomen. Verwerking van gegevens gebeurt in deze fase niet langer obv de P-wet, maar obv toestemming van de burger. Die toestemming kan worden ingetrokken, en als dat gepaard gaat met een verwijderingsverzoek dan moet daarmee anders worden omgegaan dan met een verwijderingsverzoek aangaande het uitkeringsdossier. Daarom gaan wij dit vastleggen in een aparte zaak van een apart zaaktype.

Antwoorden op discussie

RSS

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden