Bron: website Tweede Kamer

De Tweede Kamer heeft op dinsdag 2 juli 2019 de tijdelijke commissie Digitale toekomst ingesteld. Kamerbreed wordt de noodzaak gevoeld om meer grip te krijgen op ontwikkelingen in de digitalisering. Digitalisering heeft grote gevolgen voor de samenleving, waaronder werkgelegenheid, veiligheid, de democratie, de verhouding tussen burgers onderling en tussen burger en overheid. Het is daarom van groot belang dat het parlement kaders geeft, ontwikkelingen stimuleert en grenzen trekt. Om aan de digitale ontwikkelingen sturing te kunnen geven wil de Kamer zichzelf zo goed mogelijk organiseren. De commissie Digitale toekomst gaat daartoe voorstellen doen. Daarnaast wil de Kamer via de tijdelijke commissie het kennisniveau over (toekomstige) ontwikkelingen verhogen.

Kathalijne Buitenweg (GL)
Voorzitter

De leden van de tijdelijke commissie Digitale toekomst
De leden van de tijdelijke commissie Digitale toekomst. Vooraan, van links naar rechts: Verhoeven, Buitenweg en Middendorp. Achteraan: Van Dam en Van Otterloo. De leden Azarkan en Van Weerdenburg ontbreken op de foto.

De tijdelijke commissie maakt volop gebruik van de ruime expertise bij kennisinstituten, het bedrijfsleven, maatschappelijke en vele andere organisaties. Ook gaat de commissie op zoek naar goede voorbeelden bij andere (nationale) parlementen.

Lees het volledige onderzoeksvoorstel van de tijdelijke commissie Digitale t... (pdf, 407 kB).

Tijdpad
De commissie deelt haar werkzaamheden in verschillende fases in en zal haar onderzoek naar verwachting in april 2020 afronden.

Weergaven: 84

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2020   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden