Primeur 2: Gemeente Tilburg introduceert eHerkenning voor bedrijven

De Digid voor bedrijven is met ingang van 1 januari 2011 afgeschaft en derhalve is de gemeente Tilburg als eerste gemeente in Nederland overgestapt op eHerkenning. Bij het woord eHerkenning kreeg ik andere associaties, ik dacht eerder aan een filmscène voor George Orwell 1984, maar het is een middel om elektronisch te communiceren tussen gemeenten en bedrijven.  Je zou het dus kunnen beschouwen als de opvolger van de DIGID voor bedrijven en ondernemers.

De gemeente Rotterdam gaat volgen als tweede.

 

Meer weten over eHerkenning kijk op deze links:

 

Nieuwsbericht gemeente Tilburg

 

Website eHerkenning

Weergaven: 229

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Reactie van Rob Haans op 31 Maart 2011 op 12.31
Dit is alleen een nieuwsbericht over het gebruik van E-herkenning door het OLO. Er staat niet dat Gilze en Rijen het gaan gebruiken.
Reactie van Yvonne Welings op 31 Maart 2011 op 12.18
Ook de gemeente Gilze en Rijen is voor omgevingsloket overgestapt op e-herkenning, zie deze link.
Reactie van Rob Haans op 15 Februari 2011 op 12.53

Wat ik nog steeds onbegrijpelijk vindt is dat we voor bedrijven een andere herkenningstool hebben dan voor burgers. Het zelfde met de berichtenbox, zie de discussie over de bomen van e-dienstverleningsland...

 

We hebben overigens ook nog geen verzoeken van bedrijven gehad om hier iets mee te gaan doen, daar wordt gewoon van de persoonlijke digid gebruik gemaakt.

Reactie van Marco Klerks op 15 Februari 2011 op 12.45

Ik heb via via begrepen dat Tilburg als voordeel had dat zij al aangesloten waren op DigiD voor Bedrijven. Door gebruik te maken van de Gateway voorziening van de eHerkenningsmakelaar (DigiNotar) konden zij gebruik blijven maken van de bestaande koppelingen. Er is echter ook een zwaardere "SAML-koppeling"  mogelijk. Ik heb geen idee wat dat laatste betekent. :-)


Aandachtspunten:
- Door gebruik te maken van de gateway is een niet al te ingewikkelde implementatie mogelijk op betrouwbaarheidsniveau 1 en 2. Voor de gemeentelijke organisatie vooralsnog ruim voldoende.
- De eHerkennings-organisatie is zeer bereid om alle soorten aan informatie te verstrekken en presentatie te geven. Op de website kan via contact ook toegang verkregen worden tot de toolbox. Hierin is een ruime set aan (technische) informatie beschikbaar.

Reactie van Yvonne Welings op 15 Februari 2011 op 12.24
Voor meer informatie (een fluitje van een cent) zie deze link.
Reactie van Rob Haans op 13 Februari 2011 op 18.15
Heeft dit veel werk gekost? In hoeverre horen jullie ondernemers vreugdekreten slaken? We zijn erg aan het twijfelen hierover: bang om de website op de schop te moeten gooien, en tegelijk horen we ondernemers hier erg weinig om vragen.

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden