Cartografische producten bestaan uit meer dan alleen de bekende oude kaarten van een producenten als Willem Jansz. en zijn zoon Joan Blaeu. Visualisaties van ruimtelijke gegevens worden sinds mensenheugenis om tal van redenen vervaardigd en gebruikt. Bijvoorbeeld om onbekende gebieden in kaart te brengen, ter oriëntatie op land, zee en in de lucht, om eigendom te registreren of om sociale en economische structuren in een bepaald gebied te visualiseren. Het beheren en gebruiken van cartografische collecties is het onderwerp van het te verschijnen boek. Een twintigtal auteurs uit Nederland en Vlaanderen hebben medewerking gegeven aan het boek. Niet eerder is er een dergelijke selectie van artikelen over cartografische collecties samengebracht in een bundel.

‘Cartografie. Visie op de kaart’ telt 350 pagina’s en werd geheel in kleur gedrukt. Het boek is tot 20 juni 2016 voor de speciale kortingsprijs van 37,50 euro (excl. verzendkosten) (i.p.v. 47,50 euro) te bestellen via de webshop op www.archiefpublicaties.nl! Het boek zal naar u toe worden gestuurd na 17 juni.

(Titel) Cartografie. Visie op de kaart

Jaarboek 2016 Stichting Archiefpublicaties onder redactie van Marc Hameleers, Patricia Alkhoven, Rink Kruk en Marc Carnier.

ISBN/EAN 978-90-71251-41-2

Jaarboek 15, Stichting Archiefpublicaties

 

Weergaven: 264

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Reactie van Marcel Leechburch Auwers op 5 Juli 2016 op 9.15

Ik heb zojuist dit jaarboek besteld. De korting is nu nog steeds geldig, ook al is 20 juni al even voorbij.

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden