Op 5 oktober hebben Kiske de Leest en Timen Olthof van VNG een masterclass verzorgd voor Geonovum over de Blauwe Knop. Je kunt deze masterclass nu terugkijken. Na het kijken van de masterclass weet je wat de Blauwe Knop is, hoe de Blauwe Knop mensen helpt om schulden bij de overheid inzichtelijk te krijgen en hoe API’s hierin een belangrijke rol spelen. Kijk de masterclass terug In de masterclass verneem je hoe het team van de Blauwe Knop samen met haar stakeholders een protocol en app heeft ontwikkeld om iemand een geaggregeerd overzicht te tonen van zijn of haar schulden bij de overheid. Je hoort over het totstandkomingsproces en de rol die koppelvlakken daarin spelen. Kijk nu de masterclass terug.
 
Kennisplatform API’s De masterclass is georganiseerd door Geonovum, in het kader van het Kennisplatform API’s. Dit kennisplatform is een initiatief van Bureau Forum Standaardisatie, Kamer van Koophandel, VNG Realisatie, Logius en het Kadaster. Doel van het platform is om samen met betrokken partijen te kijken naar strategische en tactische vraagstukken rond het ontwikkelen van API’s door de overheid en het gebruik van deze API’s buiten en binnen de overheid. Over de Blauwe Knop De Blauwe Knop is een initiatief dat wordt getrokken door VNG Realisatie en RDW, in het kader van regie op gegevens voor de burger. In de proeftuin Blauwe Knop wordt gewerkt aan een protocol en bijbehorende app, waarmee mensen gemakkelijk een overzicht kunnen verzamelen van hun schulden bij de overheid. Hiertoe wordt bij alle aangesloten overheidsinstanties een dataset met de schulden opgehaald. Daarna worden deze getoond in één overzicht in een app.
Op deze manier helpt de Blauwe Knop inwoners grip op hun financiën en schulden te houden of krijgen. Het overzicht biedt de inwoner inzicht in de eigen situatie. Dat is voor een deel van de mensen een belangrijk handvat om te voorkomen de dat schulden problematisch worden. Ook kan het helpen bij de start of intake in het proces van (gemeentelijke) schuldhulpverlening. Lees meer over De Blauwe Knop.

Weergaven: 61

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden