De Europese Commissie zal naar verwachting in het vierde kwartaal van dit jaar een voorstel voor een Data Act presenteren. In mei jl. heeft de Commissie een Inception Impact Assessment4 gepresenteerd waarin het de doelen en beleidsopties voor de Data Act schetst. De Commissie beoogt een eerlijkere data economie te creëren door toegang tot en het gebruik van data te verbeteren. In reactie op de consultatie van de Commissie heeft het kabinet een non-paper opgesteld om bij te dragen aan de discussie in Europa over de Data Act.

Het kabinet ziet de Data Act als een kans om de grip op gegevens voor personen en bedrijven te versterken en om concurrentie en innovatie verder te stimuleren. Daarnaast is het ook belangrijk dat er aandacht is voor de ontwikkeling van de benodigde standaarden om datadeling mogelijk te maken en voor het belang van privacy, veiligheid en gegevensbescherming bij de ontwikkeling daarvan. Het non-paper roept de Commissie verder op om door middel van de Data Act bij te dragen aan de overdraagbaarheid van persoonsgegevens.

Minister Blok informeerde de Tweede Kamer over de geannoteerde agenda informele Telecomraad 14 oktober 2021. Een gelijke brief is ook naar de Eerste Kamer verzonden.

kamerbrief-over-de-geannoteerde-agenda-informele-telecomraad-14-okt...

Weergaven: 77

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden