De aftrap van het vernieuwde Manifest vond plaats op het ECP jaarcongres waarna de ondertekende versies zijn aangeboden aan de Digicomissaris Bas Eenhoorn. Het gebruik van Open Standaarden is een essentieel onderdeel van de Generieke Digitale Infrastructuur van de overheid. Zodoende heeft Forum Standaardisatie – de initiatiefnemer van het Leveranciersmanifest – als doelstelling dat het aantal deelnemende leveranciers verveelvoudigt.

Ondertekenaars van het manifest verklaren dat zij:

  1. De lijst met (voor overheden) verplichte standaarden toepassen.
  2. Waar mogelijk openbare en vrij toegankelijke best practices en implementatieprofielen gebruiken.
  3. Aansluiten bij de Generieke Digitale Infrastructuur van het Nationaal Beraad.

 

Aanwezig op het ECP congres waren:

AT Computing; Bakker & Spees; BCT; Capgemini; Centric; Daadkracht; Decos; ezCompany; Green Valley; JNet; KlantinFocus; Lost Lemon; Measuremail; Montr; Nou&Off; OpenSesame ICT; PinkRoccade Local Government; Roxit; Stadsbeheer; Taxonic; TOPdesk; Topicus Overheid; Yenlo Cloud Services.

Aanmelden kan nog steeds Wilt u als leverancier meewerken aan een digitale overheid? Staat u achter het beleid van open standaarden? Of werkt u eigenlijk al conform het gewenste beleid? Neem dan contact op via mail forumstandaardisatie@logius.nl of telefoon 06 211 62 433

Waarom een Leveranciersmanifest? Hiermee ondersteunt u Interoperabiliteit, transparantie, controleerbaarheid, beheersbaarheid en digitale duurzaamheid.Overheden zijn verplicht om open standaarden te gebruiken. Dit werkt alleen als er voldoende leveranciers zijn die deze standaarden toepassen in hun producten en diensten. Ook is de overheid afhankelijk van leveranciers voor het halen van de doelstellingen van interoperabiliteit in het algemeen en het realiseren van de Generieke Digitale Infrastructuur in het bijzonder.

Wat heeft u hier als leverancier aan? Wij vermelden uw bedrijfsnaam op onze website bij het Manifest. Bij de lijst met verplichte standaarden plaatsen wij per standaard links naar leveranciers met expertise.Hierdoor zien overheden die met de standaarden aan de slag moeten direct welke leveranciers ervaring hebben met de standaarden. Daarnaast kunt u bij het offreren op overheidsopdrachten verwijzen naar het feit dat u dit manifest ondertekend heeft.Tot slot draagt u bij aan het creëren van een gelijk speelveld voor alle leveranciers bij overheidsopdrachten.


Meer informatie Zie onze pagina over het Leveranciersmanifest.

Weergaven: 200

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden