Adressen op orde is een term die je soms bij gemeenten hoort, Hiermee wordt vaak bedoeld dat de gemeente niet meer weet waar een inwoner woont, deze is wellicht verhuisd zonder dat door te geven. We hebben ook nog de dak- en thuislozen, die geen briefadres hebben.

Een adres is echt nodig om de gemeentelijke administratie te kunnen voeren. Die opvatting is niet van vandaag of gisteren, gemeenten zijn al rond 1850 de bevolkingsregisters gaan gebruiken.

Er zijn  meer knelpunten, niet alleen vanuit het burgerperspectief. Daarom is KING een pilot gestart om de knelpunten in beeld te brengen om hier oplossingen voor te bedenken. De pilot is onderverdeeld in vier leerkringen, inmiddels zijn drie leerkringen gestart:

  • rechtmatigheidstoets
  • briefadressen
  • grensoverschrijdende samenwerking

Deelnemende gemeenten zijn onder andere Amsterdam, Zaanstad, Almere, Maastricht, Kerkrade, Venlo, Oldambt, Coevorden, Sluis, Terneuzen en Hulst.

Gemeenten kunnen onderwerpen aandragen voor de vierde leerkring. Heeft u een knelpunt waar u tegenaan loopt en dat zich leent voor de pilot? Meld dit dan voor 1 december via informatiecentrum@vng.nl.

Weergaven: 223

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden