Is bewaren vastgesteld bestemmingsplan op ruimtelijkeplannen.nl voldoende?

Is bewaren vastgesteld bestemmingsplan op www.ruimtelijkeplannen.nl voldoende? Of toch ook papieren versie ernaast?

Weergaven: 196

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Reactie van Jules Lauwerier op 11 Augustus 2019 op 15.33

OP https://www.ruimtelijkeplannen.nl/index is te zien waar de bronbebstanden door RO-Online vandaan geharvest worden. Elke gemeente moet de bronbestanden digitaal archiveren die daar door henzelf geplaatst zijn. Het eenvoudigst is om per plan de hele set bestanden in 1 ZIP-file te stoppen (dus GML, PDFs, HTML, CSS en eventueel overige bestanden). Die ZIP-file kan met metadata gewoon als 1 bestand in een DMS/RMA beheerd worden. Het ontsluiten van een op IMRO-standaarden opgeslagen bestand kan t.z.t. door elke applicatie die deze standaard (nog) ondersteunt. Het DMS/RMA fungeert dus alleen als kluis en is geen raadpleegomgeving.

Ik geef dit advies al jaren bij tijd en wijlen als deze vraag weer opduikt. Archiveren van digitale bestemmingsplannen is niet eng !

Reactie van Yvonne Welings op 11 Augustus 2019 op 13.03

Beste Hennie,

Sinds de wet WRO is RO -online in de lucht. Gelijk het OLO heeft RO-online geen archiveringsfunctie, zie eerdere bijdragen op BREED zoals deze, http://www.breednetwerk.nl/forum/topics/archiveren-ruimtelijkeplann... en deze http://www.breednetwerk.nl/forum/topics/digitale-bestemmingsplannen.

Het nieuwe DSO krijgt volgens mij wederom geen archiveringsfunctie. Sommige gemeenten 'slaan de bestemmingsplannen plat' en archiveren het PDF in het DMS.

Het ziet er ook naar uit dat er centraal geen oplossing komt voor de archiveringsproblemen. ROXIT, leverancier van Squit, Green Valley en InProces, zegt als enige leverancier digitale bestemmingsplannen wel te kunnen archiveren. Ervaringen op dit gebied worden zeer op prijs gesteld.

© 2019   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden