Manfred Harlaar
  • Man
  • Amsterdam
  • Nederland
Delen op Facebook Delen op Facebook Delen

Discussies van Manfred Harlaar

terughalen digitale verslaglegging van raadsverslagen, is dat mogelijk?

is deze discussie begonnen. Laatste reactie van Aike van der Ploeg 9 Jan 2018. 5 Antwoorden

Wie heeft er ervaring met het terughalen van de digitale verslaglegging van raads- en commissievergaderingen? Los van het feit of dit wenselijk is, zou ik graag ervaringen horen van gemeenten die dit…Doorgaan

Tags: verslaglegging, digitale

 

De pagina van Manfred Harlaar

Recente activiteiten

Manfred Harlaar heeft gereageerd op discussie Zaaktype toekennen: behandelaar of DIV medewerker? van Yvonne Welings
"Volgens mij zou een zaak niet bij DIV moeten starten als: - een zaak automatisch start (webformulier of als ingerichte processtap na sluiten van een voorgaand proces); - een behandelaar een zaak zelf start. in alle andere gevallen is het logisch…"
29 Jan 2018
Aike van der Ploeg heeft gereageerd op discussie terughalen digitale verslaglegging van raadsverslagen, is dat mogelijk? van Manfred Harlaar
"Moet ik daaruit dan de conclusie trekken dat zodra er sprake is van digitale archiefvorming buiten de deur er sprake is van een probleem, dat de overheid dan weleens niet in control zou kunnen zijn voor zover het het naleven van de Archiefwet…"
9 Jan 2018
Yvonne Welings heeft gereageerd op discussie terughalen digitale verslaglegging van raadsverslagen, is dat mogelijk? van Manfred Harlaar
" Een ervaring kan ik delen. Jarenlang namen verschillende regiogemeenten de WOZ dienstverlening af bij de gemeente Tilburg op grond van een dienstverleningsovereenkomst. Die zijn allemaal beëindigd. Alle analoge archiefbescheiden zijn…"
8 Jan 2018
Manfred Harlaar heeft gereageerd op discussie terughalen digitale verslaglegging van raadsverslagen, is dat mogelijk? van Manfred Harlaar
"Met het uitbesteden van diensten door gemeenten worden ook archieven of te archiveren gegevens elders  bewaard en opgeslagen. Denk daarbij aan parkeervergunningverlening, openbaar kunstbeheer, afvalinzameling, etc. De ontsluiting is vaak…"
8 Jan 2018
Ron heeft gereageerd op discussie terughalen digitale verslaglegging van raadsverslagen, is dat mogelijk? van Manfred Harlaar
"In onze gemeente worden audio opnames gebruikt, die allemaal gearchiveerd worden.Ze zijn gewoon op te vragen, het archief voor raads- en commisieleden gaat terug tot 2007."
7 Jan 2018
Yvonne Welings heeft gereageerd op discussie terughalen digitale verslaglegging van raadsverslagen, is dat mogelijk? van Manfred Harlaar
"Wat bedoel je precies met terughalen, terughalen uit Notubiz  of de eigen website bijvoorbeeld? Houdt je vraagstelling verband met de brief van de Autoriteit Persoonsgegevens aan de VNG? Zie…"
5 Jan 2018
Manfred Harlaar heeft een discussie geplaatst

terughalen digitale verslaglegging van raadsverslagen, is dat mogelijk?

Wie heeft er ervaring met het terughalen van de digitale verslaglegging van raads- en commissievergaderingen? Los van het feit of dit wenselijk is, zou ik graag ervaringen horen van gemeenten die dit overwegen of gedaan hebben.See More
5 Jan 2018
Manfred Harlaar heeft gereageerd op discussie archief griffier van Marijke Hartman
"nota bene Mijn reactie hier en nu omdat ik deze discussie regelmatig terug zie keren. De conclusie dat de griffie géén aparte zorgdrager is op basis van artikelen 1:1 1 en 2 AWB is onjuist. De uitsluitende grond in onderdeel g…"
5 Jan 2018
Manfred Harlaar heeft gereageerd op discussie Personeelsdossiers in het zaaksysteem van Hermy Lommen
"@ Hermy Lommen Join is een zaaksysteem. Strikt genomen zou je dan iedere issue met de medewerker als nieuwe zaak moeten koppelen aan een beheerszaak (het personeelsdossier). Je back office applicatie (Yourforce) moet doen wat het het beste doet…"
5 Dec 2017
Manfred Harlaar heeft gereageerd op discussie Personeelsdossiers in het zaaksysteem van Hermy Lommen
4 Dec 2017
Manfred Harlaar heeft gereageerd op discussie Personeelsdossiers in het zaaksysteem van Hermy Lommen
"Grappig dat je dat vraagt! Youforce is uitstekend geschikt, zo kan ik uit eigen ervaring melden. Bij de implementatie van Join zijn we dan ook bewust ver van de personeelsdossiers vandaan gebleven, juist omdat Youforce ook een meer dan geschikt…"
4 Dec 2017
Manfred Harlaar heeft gereageerd op discussie Personeelsdossiers in het zaaksysteem van Hermy Lommen
"(oh wat haat ik dit soort antwoorden....) Niet doen! Een zaaksysteem is hiervoor niet geschikt en JOIN mogelijk nog ongeschikter. De back office applicatie is waarschijnlijk veel beter geschikt. Omdat dit geen antwoord op je vraag is laat ik het bij…"
4 Dec 2017
Manfred Harlaar heeft gereageerd op discussie AVG en het vernietigen van archiefbescheiden in vakapplicaties van Yvonne Welings
"De quasi-archivering in de back office-applicaties begint problematisch te worden. Informatie wordt op zoveel plekken, in zoveel applicaties bewaard dat het zeer waarschijnlijk is dat geen enkele gemeente 100% zeker is dat informatie op de…"
28 Nov 2017
Manfred Harlaar heeft gereageerd op discussie Schaduwarchiveren mag niet: uitspraak in een WOB verzoek van Yvonne Welings
"Volgens mij is de strekking van de uitspraak net iets anders. De WOB-er vroeg bijzonder veel informatie op in het kader van de WOB om te voorkomen dat er documenten vernietigd werden op basis van de archiefwet (zo zou een schaduwarchief ontstaan).…"
18 Sept 2017
Manfred Harlaar heeft zijn/haar profiel bijgewerkt
18 Sept 2017

Profielgegevens

About me
beleidsmedewerker DIV en projectleider gegevens van de gemeente Leiden met ruime ervaring met implementeren zaaksystemen en zaakgericht werken.
Website
http://www.leiden.nl

Prikbord (1 commentaar)

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Op 14 September 2017 om 16.01 zei Yvonne Welings...
Beste Manfred,
Leuk dat je lid geworden bent.
Op dit platform delen we informatie op ons vakgebied met elkaar. Je kunt ook lid worden van verschillende groepen zoals e-depot, kwaliteitsgroep informatie management, archieftoezicht, opleidingen, vacatures, zaakgericht werken, de nieuwe omgevingswet, waardering en selectie en open data. Aan het begin van elke maand ontvang je onze nieuwsbrief.
Met vriendelijke groet,
Yvonne Welings
 
 
 

© 2019   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden