Hans Pieterse
  • Man
  • Hoorn
  • Nederland
Delen op Facebook Delen op Facebook Delen
 

De pagina van Hans Pieterse

Recente activiteiten

Jules Lauwerier heeft gereageerd op discussie Bewaartermijn verwerkingsregister van Hans Pieterse in de groep Waardering en Selectie
"Het bijhouden van het register is een permanente verplichting. Het register zelf heeft dus geen vervaldatum (tenzij de AVG ooit afgeschaft wordt). Zolang een registratie bestaat, zal die in het register vermeld moeten zijn als er persoonsgegevens in…"
14 Dec 2018
Hans Pieterse heeft gereageerd op discussie Bewaartermijn verwerkingsregister van Hans Pieterse in de groep Waardering en Selectie
"Dank, eens kijken of de AVG tools hierop zijn ingesteld!!!"
14 Dec 2018
Stefan van den Deijssel heeft gereageerd op discussie Bewaartermijn verwerkingsregister van Hans Pieterse in de groep Waardering en Selectie
"Lijkt mij wel ok. Ik kan niet zo snel een reden bedenken waarom je een vervallen verwerkingsregister wilt bewaren, behalve dan voor historisch inzicht. Misschien dat iemand anders wel een argument kan bedenken om dit blijvend te bewaren? Ik vind het…"
14 Dec 2018
Kees-Jan Vermeulen heeft gereageerd op discussie Bewaartermijn verwerkingsregister van Hans Pieterse in de groep Waardering en Selectie
"Hallo Hans, ja, klopt 19.1 is de juiste categorie. V 5 jaar na afhandeling kan ook kloppen, aangezien het register een dynamisch iets is. Na elke wijzing heb je een nieuw register met een bewaartermijn van 5 jaar...... Praktisch vertaald: Als het…"
14 Dec 2018
Hans Pieterse heeft een discussie toegevoegd aan de groep Waardering en Selectie
Miniatuur

Bewaartermijn verwerkingsregister

Het verwerkingsregister valt volgens mij onder het proces "secretariaat voeren/gegevens verwerken" van de Selectielijst 2017 gemeenten. Het register komt niet voor in bijlage 4 van blijvend te bewaren registers. Dus moet het vernietigd worden na 5 jaar na invoering wijziging. Mee eens?See More
14 Dec 2018
Hans Pieterse heeft gereageerd op discussie format vervangingshandboek van Ivonne Lipsch in de groep Vervanging
"Op de website www.westfriearchief.nl staat een veroudert format. We hebben wel een verbeterde van na de landelijke handreiking, maar die is nog niet zodanig naar het zin om te publiceren. Je kunt er wel de beschikking over krijgen na mijn verlof ca…"
10 Sept 2018
Hans Pieterse heeft gereageerd op discussie Waarom niet een benadering? Archivering by design, privacy by design en informatiebeveiliging by design van Yvonne Welings
"Niet gehinderd door enige beperking zou ik dat in één of twee volzinnen kunnen benoemen denk ik. De complexiteit zit hem in de hoeveelheid wetgevende beperkingen met alle verschillende uitgewerkte kaders en normen die daar van zijn…"
10 Jun 2018
Hans Pieterse heeft gereageerd op discussie Waarom niet een benadering? Archivering by design, privacy by design en informatiebeveiliging by design van Yvonne Welings
"In het archievenblad stond ook een stuk over zo’n benadering door Utrecht. Almere geeft ook uitvoering aan zo’n benadering. Ik zie er zelf ook veel voordeel van in. Eerste stap is denk ik iedere informatiefunctionaris bewust te maken van…"
10 Jun 2018
Hans Pieterse heeft gereageerd op discussie persoonsgegevens in metadatavelden van Tine van Nierop in de groep TMLO
"In de praktijk worden persoonsgegevens in metadatavelden verwerkt van archiefbestanden die in archiefbewaarplaatsen berusten, ook bij bestanden die bij NA berusten en de toegangsinventaris op internet worden gepubliceerd. Het opnemen van…"
2 Jun 2018
Hans Pieterse heeft gereageerd op discussie AVG: Stelling 8: ‘Ongestructureerde data (e-mail, shares) zijn niet compliant te krijgen’ van Yvonne Welings
"Ik denk wel dat met maatregelen naar compliancy toe kan worden gewerkt, naar moet worden gewerkt. Je kunt het gewoon niet meer verkopen door alles “ongestructureerd” ergens te dumpen en er niet meer naar om te kijken. "
19 Mrt 2018
Hans Pieterse heeft gereageerd op discussie AVG: Bezoekersadministratie van archiefdiensten van Yvonne Welings
"@yvonne, waarom zou je die persoonsgegevens wel willen hebben? Weet nog niet goed hoe daar mee moet worden omgegaan. Wat bij ons beperkt openbaar is wordt niet gepubliceerd, zo voorkom je grotendeels inzagevragen. Maar dat lijkt me niet correct voor…"
5 Mrt 2018
Hans Pieterse heeft gereageerd op discussie AVG: Bezoekersadministratie van archiefdiensten van Yvonne Welings
"Toevallig wordt bij ons het studiezaal reglement herzien en aangepast. Een mooi moment om de relevante processen eens door te lichten op nut, noodzaak en grondslag. Bij Een bezoekersadministratie denk ik aan een register van bezoekers van de…"
4 Mrt 2018
Hans Pieterse heeft gereageerd op discussie Gezinskaarten wel of niet (geheel) openbaar beschikbaar stellen van Yvonne Welings
"Het betoog van Niels zette mij aan het denken. Ik denk dat het mooi zal staan in een klacht- of rechterlijke procedure als een betrokkene verzet of bezwaar maakt en je een niet ontvankelijk uitspraak wilt verkrijgen. Ik moest denken aan de column…"
28 Feb 2018
Hans Pieterse heeft gereageerd op discussie AVG en het register verwerkingsactiviteit: archiefdiensten van Yvonne Welings
"Nog even over verwerking van bijzondere persoonsgegevens. Onze collectie bevat archieven van Rooms Katholieke (sport) verenigingen die dateren van voor het einde van de verzuiling. De persoonsgegevens die daarin zijn opgenomen zouden best eens…"
26 Feb 2018
Hans Pieterse heeft gereageerd op discussie Gezinskaarten wel of niet (geheel) openbaar beschikbaar stellen van Yvonne Welings
"@Yvonne, de BRP spreekt over de “oude registers”. In de BRP wordt geloof ik wel ergens de persoonskaarten genoemd, maar in de geest van de wet kun je dat ook voor de gezinskaarten van toepassing laten zijn. De bedoeling is om de gegevens…"
13 Feb 2018
Hans Pieterse heeft gereageerd op discussie Gezinskaarten wel of niet (geheel) openbaar beschikbaar stellen van Yvonne Welings
"Correctie op mijn eerdere bericht, het is niet 120 jaar na overlijden maar 120 jaar na geboorte. Het is niet eenvoudig bekend wanneer iemand is overleden. Vanuit praktisch oogpunt kun je het net zo beschouwen als voor de niet ingezetenen. En…"
13 Feb 2018

Prikbord (1 commentaar)

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Op 29 Juli 2012 om 12.25 zei Yvonne Welings...

Hallo Hans,

Welkom bij BREED! Op dit platform delen we kennis en ervaringen over het managen van informatie. Je kunt deelnemen aan discussies of er zelf een starten. Ook is er de mogelijkheid om blogs te schrijven. Je kunt het een en ander op de hoofdpagina vinden of via het menu bovenaan de website.

Ik hoop dat de community je kan helpen bij vraagstukken waar jij in je werk mee stoeit. En misschien kun jij ook anderen helpen. Ik wil je wel vragen om nog even een (pas-)foto van jezelf op je profiel te plaatsen; dat communiceert wat fijner.

Voor sommige deelonderwerpen zoals zaakgericht werken, open data en vacatures zijn er aparte groepen. Een keer aan het begin van elke maand ontvang je een nieuwsbrief van alle nieuwe berichten.

Mocht je nog vragen of ideeën hebben over BREED, dan hoor ik het graag. Rest mij je veel plezier te wensen bij deze community!

Groet,

Yvonne Welings

 
 
 

© 2019   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden