Hoi,

Voor de implementatie van het DSO zijn natuurlijk vele ontwikkel-, uitwerking- en projectgroepen gestart. Die er vanalles over rapporteren. Wat ik niet echt helder krijg, is welke in het verleden genomen besluiten zoals bijvoorbeeld een bouwvergunning, nummerbeschikkingen e.d. opgenomen dienen te worden in het DSO / LV / CG, of gerelateerde digitale varianten.

Heeft iemand een idee waar ik dat kan vinden of kan iemand mij dat toelichten?

Met vriendelijke groet, Anke

Weergaven: 46

Berichten in deze discussie

Hallo allemaal,

Omdat ik nog geen reactie op mijn vraag had, ben ik verder gaan zoeken. Ondertussen iemand van VNG gesproken die precies wist hoe het zit. Heel fijn dus. En voor degene die met dezelfde vraag zat hierbij het antwoord. 

Antwoord op mijn vraag: Er worden geen bestaande besluiten opgenomen in DSO.

Als eerste stap worden eventuele nog niet in een nieuw omgevingsplan opgenomen bestaande ruimtelijke plannen van rechtswege vastgesteld. Zowel de omgevingsplannen als de van rechtswege vastgesteld plannen moeten worden  vertaald naar de "regels" van het DSO.

Een van de volgende stap is om bestaande informatieproducten aan DSO te koppelen of erin te verwerken (zie bijgevoegde link: https://www.romnetwerk.nl/do/folder?id=416564-666f6c646572 ).

Er is gedacht over om de nieuwe Omgevingsvergunningen erin te hangen maar vanwege de privacy is dit nog niet verder ontwikkelt. Wel is er een verplichting om de eventuele afwijkingen op het omgevingsplan binnen 5 jaar in het omgevingsplan te verwerken. Dan zitten de afwijkingen zo dus in het DSO.

Groet, Anke

 Hoi Anke,

Goed dat je er zo ingedoken bent. Ik ging er altijd vanuit dat men (=burger/bedrijf/klant) vanaf een kaart (locatie) alle info moest kunnen krijgen van/over die plek. Dus ook bijv. oude bodemonderzoeken, vergunningen etc. Maar dat is dus een misverstand? Ik zou graag de info van de link willen bekijken, maar dan moet je weer jezelf registreren e.d. Kun jij de info op een andere manier hier delen?

Bvd,

Conny

Inderdaad, ik sluit me hierbij aan dat het fijn is dat je je in het onderwerp hebt verdiept. Wat mij ook niet duidelijk is of er sprake zal zijn van decentrale archivering zoals bij het OLO en RO -online nu het geval is of er toch voor centrale archivering/systemen wordt gekozen en hoe die bestanden actueel worden gehouden.

RSS

© 2018   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden