Wet inburgering

Hert nieuwe inburgeringsstelsel is van toepassing op de inburgeraars die vanaf de inwerkingtreding van de wet, op 1 januari 2022, een inburgeringsplicht hebben. Inburgeraars die vóór deze datum inburgeringsplichtig zijn geworden, vallen onder het oude stelsel van de wet Inburgering 2013 (of een voorloper hiervan). In de nieuwe Wet inburgering is geen overgangsrecht opgenomen. 

Ketenpartners

Er is sprake van keteninformatie tussen DUO, gemeenten, COA en IND. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen partners met een wettelijke taak: DUO, COA, IND, gemeenten en instantie leerbaarheidstoets en partners, die geen wettelijke taak heeft, maar conform het besluit inburgering als eindorganisatie met minimaal twee ketenpartners een gegevensuitwisseling heeft zoals onderwijs- en cursusinstellingen. 

Dossiervorming

Voor overzichten dossiervorming zie Overzichtdocumentsoorteninburgering.xlsx en Wetinburgerinburgeringaantelverendocumenten.xlsxnbsp;

Eerdere blogs op BREED

-

Weergaven: 434

Bijlagen:

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Opleggen inburgeringsplicht gezinsmigranten 1 maart hervat

Nieuws

Vandaag 1 maart hervat DUO het opleggen van de inburgeringsplicht aan gezinsmigranten. Dit betekent voor gemeenten dat ze in de loop van vandaag nieuwe signalen in het Portaal Inburgeringsplicht krijgen over de gezinsmigranten. 

Met deze signalen kunnen gemeenten aan de slag om de inburgering van deze gezinsmigranten voor te bereiden.

Ook komen vandaag in het DUO Portaal correctiesignalen over inburgeraars die begin januari ten onrechte onder de Wet inburgering 2021 inburgeringsplichtig zijn gesteld. De correctiesignalen gaan over gezinsmigranten. Per 25 maart komen er weer signalen over de asielmigranten in het DUO Portaal. 

Opleggen inburgeringsplicht gezinsmigranten 1 maart hervat | VNG

Antwoorden op discussie

RSS

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden