Vraag: hoort Archiefinspectie op de dynamische & semi-statische fase onder het onderwerp Cultuur & Sport of onder het onderwerp Dienstverlening & Informatiebeleid? (website VNG: onderwerpenindex)

Weergaven: 472

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Met de KPI (link)  bij beide onderdelen denk ik.

Ik zou zeggen onder het onderwerp Dienstverlening en informatiebeleid omdat in de dynamische en semi-statische fase het archief vooral de belangen ten aanzien van bedrijfsvoering en verantwoording dient. In de statische fase of na overbrenging komt het belang van het archief als cultureel erfgoed meer om de hoek kijken.

Ik ben het eens met mijn naamgenoot.

Ook voor de aansluiting met het bestuur, lijkt mij dit zinvol. Bij  Cultuur & Sport zullen ze eerder denken aan de beschikbaarheid van sport- en cultuurvoorzieningen in de stad, de benodige subsidiëring en de participatie door burgers. Bij Dienstverlening & Informatiebeleid wordt de link gelegd met onderwerpen als digitalisering, zaakgericht werken, informatie-beveiliging, de cloud, etc. Juist bij die laatste onderwerpen kan de archiefinspecteur een rol vervullen.

Beste reageerders, Afgelopen donderdag is op het SOD-congres de toezegging gedaan de positionering van de archiefinspectie, die gaat over de niet-overgebrachte archieven, c.q. de berichtgeving daarover, te bezien: de voltallige workshop over KPI's was de mening toegedaan, dat dit aspect echt onder het kopje Dienstverlening & Informatiebeleid thuis hoort. Misschien ook voor BRAIN een aandachtspunt?

 

*like*

Antwoorden op discussie

RSS

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden