Hoi,

 

ik heb een vraag over de vervanging van brondocumenten (en dan met name van burgerzaken).

Sommige van deze documenten bevatten een uniek kenmerk, zoals de papiersoort, opgedrukte zegels  of een watermerk.  Denk bijvoorbeeld aan trouwaktes, gegevens over nationaliteit of reisdocumenten.

Mede vanwege deze context vinden medewerkers/vakambtenaren  dat deze documenten fysiek bewaard moeten blijven. En dit lijkt gestaafd te worden door deze handleiding.

 

Maar zijn er hier mensen die er wel voor gekozen hebben om deze documtenten te digitaliseren of te vervangen?

En hoe scan/digitaliseer je dedocumenten met zo'n uniek kenmerk?

Groeten,


Friso

 

Weergaven: 1360

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Helder antwoord !

Nu nog even kijken of ze bij ons toegang tot de kennisbank hebben

In deze stukken vind ik niet terug dat deze documenten niet vervangen mogen worden (uitgezonderd de documenten met bijzondere kenmerken, vanuit het buitenland e.d.). Of ik lees er overheen.


Er lijkt verandering te komen nu de Eerste Kamer heeft ingestemd met een wetswijziging die elektronische dienstverlening bij de Burgerlijke Stand mogelijk moet maken. Uit een artikel hierover in IP blijkt dat er nog wel een aantal kanttekeningen bij gemaakt worden, met name de zorgpunten die de VNG en de NVvB hebben aangekaart. Ook vraag ik me af hoe de wetswijziging rekening houdt met de Regeling papier, andere gegevensdragers en middelen voor de opmaak van de akten van de burgerlijke stand, die eerder in deze discussie al ter sprake werd gebracht. Wordt dit aangepast in een als-dan-constructie: als papier wordt gebruikt, dan is de regeling nog van toepassing? Ik kan in het wetsvoorstel niet vinden dat de regeling wordt aangepast, of lees ik er overheen?

Antwoorden op discussie

RSS

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden