Binnen onze gemeente (Raalte) wordt er nog steeds gebruik gemaakt van de typemachine voor het verwerken van de analoge dossiers. De typemachine is aan het uitsterven en dus zijn wij opzoek naar vervangend apparaat. Wie heeft er ervaring met een vervanger voor de typemachine (labelen van tapstroken)

Weergaven: 458

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Wij gebruiken de Dymo labelwriter met verschillende soorten (zuurvrije) stickers. Het beschrijven van tabstroken laten wij daarnaast zoveel mogelijk achterwege door een index vooraan in het dossier te plakken die verwijst naar de nummers op de labels (of we zetten niets op de labels en de gebruiker telt zelf..).

Ik heb ook wel eens dossiers in handen gehad waar de tabstroken beplakt waren met de kleinere versie van de Dymo labeler, maar deze lieten in het gebruik los.

Succes met het vinden van de oplossing, overigens blijven typemachines gewoon leverbaar, net als de linten met zuurvrije inkt.

 

Tabstroken en dossieretiketten kan je gewoon via Word maken:

Dagtabstrook.docx

Je kunt ze gewoon uitprinten op de bestaande tabstroken. Wij hebben een aparte printer voor tabstroken. Ook hebben we een labelprinter waar de stickers op worden afgedrukt, ook vanuit Word.

misschien heel voorzichtig tijd om ook te stoppen met analoge dossiers? :-)

Een label printer lijkt mij de simpelste, snelste en goedkoopste oplossing.

Of mis ik iets?

Antwoorden op discussie

RSS

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden