morgen vindt de jaarlijkse studiedag plaats van VHIC: information retrieval day.
Zo te zien bij 'Gebeurtenissen' zullen er weinig tot geen bezoekers van BREED aanwezig zijn. Dat vind ik jammer: het programma is goed en sluit bijvoorbeeld goed aan op de DivUp.

Het aantal bezoekers van het SOD-congres was ook lager dan in andere jaren heb ik gehoord.

De vraag is: hoe komt dat? Is het aanbod te groot, spreken de onderwerpen niet aan, is het te druk of te duur (al dan niet met het oog op de bezuinigingen)?

Studie e.d. zijn in mijn ogen een goed middel om bij te blijven, collega's te spreken en -zeker in het geval van de VHIC-studiedag- andere geluiden te horen.

Hoe kijken jullie hier tegenaan?

Weergaven: 182

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

@Jack, Als je zou willen, kan je van studiedag naar studiedag en kom je vrijwel niet aan werken toe. Het aanbod is groot en van te voren is moeilijk in te schatten of het altijd zinvol is om er naar toe te gaan. Daarbij is een belangrijke factor dat op het werk het steeds drukker wordt, zeker bij gemeenten (omgevingsvergunning, zaakgericht werken, nieuwe DMS, van analoog naar digitaal, social media, meer producten), maar er geen extra formatie is c.q. komt. Het lijkt een beetje een kip en een ei verhaal, je moet investeren in je eigen ontwikkeling om niet achter te raken maar de werkdruk is zo hoog door die nieuwe ontwikkelingen dat het op grond van de beschikbare uren niet lukt.
Bij organisaties, die veranderingen doormaken is het essentieel een opleidingsplan te maken. Daarbij zijn studiedagen in tegenstelling tot het reguliere opleidingsaanbod vaak te ad hoc.
In mijn optiek is daarom deze community zo handig, je kunt op een snelle manier je kennis bijhouden.
Wat ik ook zie bij gemeenten dat ze van elkaar leren en kennis delen. Vorige nodigde de gemeente Oosterhout Wouter Keller uit en de anderen profiteren ook van de kennis.
hallo Yvonne,
dank voor je reactie. Dit is ook wat ik rondom zie. De DivUp was goed bezocht: duidelijke aanleiding, lage kosten en goed bereikbaar (hoewel mensen van heinde en verre de gang naar het BHIC bereid waren te maken).
Aanvullend op een community is een 'levende' bijeenkomst 1 of 2x per jaar het maximaal haalbare en ook gewenste aanbod? (naast opleidingen die in de opleidingsplannen passen)

Antwoorden op discussie

RSS

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden