Beste forumleden,

ik ben al een tijd stil geweest op BREED, omdat ik sinds vorig jaar geemigreerd ben naar Australie (voor de degenen die geinteresseerd zijn in mijn vakinhoudelijke overdenksels aldaar: ik schrijf nog geregeld een column in het e-zine Sited).

Nu wil ik, om aan een nieuwe baan te komen, mijn Nederlandse opleidingen laten valideren door een Australische vakorganisatie. Ik heb in de jaren 2003 t/m 2005 alle 4 de blokken van SOD-I afgerond, blokken 3 en 4 van SOD-II, de 3-daagse opleiding Archiveren in projectvorm, en VVA. Ik heb het cursusmateriaal nog een aantal jaren bewaard, maar in de loop van de tijd zijn alle mappen uit mijn collectie verdwenen.

Ik heb SOD gecontacteerd om te vragen of zij nog beschikken over een studiegids, of een omschrijving van de cursusinhoud van de net genoemde opleidingen/blokken. SOD geeft echter niet thuis: met de overgang naar een digitaal archief is al het papieren archief naar een opslag verdwenen, alle betrokken medewerkers die in 2003-2005 bij de organisatie werkten zijn in de tussentijd vertrokken op 1 na die op een langdurige vakantie is, en de studiegidsen van 2003-2005 heeft SOD niet meer voorhanden. Dus ik heb nu wel certificaten en diploma's, maar kan niet bewijzen wat ik daarmee dan daadwerkelijk geleerd heb.

Bij deze dus mijn noodkreet: heeft iemand onder jullie nog de beschikking over een beschrijving van blokken 1 t/m 4 van SOD-I uit de periode 2003-2004, blokken 3 en 4 van SOD-II uit 2004-5, Archiveren in projectvorm, en de opleiding VVA uit 2005? Mag uit de studiegids zijn, van de toenmalige website (de Waybackmachine gaat slechts terug tot 2012), of uit het cursusmateriaal, de vorm doet er niet toe.

Elke hulp is bijzonder welkom!

Met hartelijke groet,

Bas de Groot

Weergaven: 877

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Bas,

Ik moet thuis kijken, want ik meen de SOD II mappen blok 3 nog te hebben staan. De schoning heeft bij mij nog niet plaats gevonden!

Geduld: ik kijk dit weekeinde.

Met hartelijke groet,

Antony Fokker.

Overigens: ook dit is dus een mooi voorbeeld van de noodzaak tot archiveren!

Beste forumleden,

met dank aan zowel forumleden als SOD heb ik nu de benodigde informatie binnen, en kan ik aan de slag met vertalen, zodat ik binnenkort mijn diploma's kan laten erkennen door de Australische vakorganisatie (www.rimpa.com.au).

Mijn hartelijke dank aan degenen die mij het benodigde materiaal hebben gestuurd (inclusief SOD).

hartelijke groet,

Bas de Groot

@Bas, fijn om te horen dat het goed is gekomen. Had Eric nog geattendeerd op jouw vraag.
Veel succes daar, we missen je in Nederland.

@bas en @yvonne ik werk sinds 1 november niet meer bij SOD-Opleidingen / Next. Ik kon je daarom niet verder helpen. Goed te lezen dat het toch gelukt is.

@Erik, via deze omweg horen we dan toch weer wat nieuws over je loopbaan.

Antwoorden op discussie

RSS

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden