Beste allen,

Voor mijn gemeente moet ik als recordbeheerder e-mails registreren in ons DMS. Nu is er een discussie of het voldoende is om een binder van e-mails te registreren of dat het nodig is om iedere e-mail individueel te registreren.

Wat zijn hierin de kaders en regels?

Alvast dank voor jullie hulp!

groeten,

Jort

Weergaven: 521

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Deze bijdrage ook gelezen?

Beste Jort,

Wellicht is dit programma iets voor jullie om te bekijken. Juist bedoeld om het op discipline rustende laten registreren van individuele e-mails te voorkomen:

http://www.blauwborg.nl/octobox.html

Misschien een stomme vraag, maar wat is een binder in dit verband?

Beste Jort,

Kaders en regels worden gegeven in je eigen besluit informatiebeheer (als je bij de overheid werkt), die verwijst naar goede en geordende staat, wat zo'n beetje neerkomt dat je op datum, subject, object en/of onderwerp terug moet kunnen vinden.

De eis dat dit 'enterprise' binnen 10 minuten beschikbaar moet zijn (onafhankelijk van aanwezigheid van personen, inclusief rechten om ergens/iemand volledig enterprise search te kunnen doen) ontbreekt.

Als je met een binder (denk aan Adobe binder, een voorziening 'verzamelmap' waarmee je vele pdf's in een bestand opslaat) kunt voldoen aan de terugvindbaarheid dan voldoe je aan de kaders. 

Je gedachte-oefening en liefst technisch experiment is van harte welkom bij de pilotstarter e-mail bewaring, zie eerdere reactie van Yvonne hierboven. 

Beste Jort,

kijk ook eens naar

http://www.blauwborg.nl/e-mail-processing.html

mvg

harry steenhuisen

Antwoorden op discussie

RSS

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden