Op 14 juni wordt het OLO geschoond. Nu weten we allemaal (toch?) dat het OLO geen archiefomgeving zou moeten zijn, maar het kan zijn dat het toch als zodanig wordt gebruikt. In dat geval dan is actie vereist. Zie http://www.infomil.nl/onderwerpen/integrale/omgevingsloket/menu/vra... (met dank aan Annemieke Adema).

Weergaven: 764

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

 

Deze week ontving ik (privé) een mail met de aankondiging dat mijn digitale aanvraag zou worden verwijderd, maar had geen vermoeden dat dit een generieke opruimactie was.

Er zijn inderdaad twee aansluitvormen, waarbij de procesgang rondom archivering afhankelijk is van de gekozen aansluitvorm, te weten:

1 (volledig gebruik maken van de behandelmodule van de Omgevingsloket)

3 (geen gebruik maken van de behandelmodule van de LVO).

Bij aansluitvorm3 vindt de dossiervorming al plaats bij bevoegd gezag vanaf het moment van indienen van een aanvraag / melding (of al eerder in het geval van vooroverleg).

 

Bij ons komen alle OLO-ers via een koppeling terecht in Squit, dan hoeven wij verder toch geen actie te ondernemen?

Ik dacht dat iedereen wel een koppeling had met een workflow-programma, maar schijnbaar toch niet, dan heb je een probleem lijkt me, of je moet alles geprint hebben?

Graag reacties hierop.

Ik ben op zoek naar voorbeelden van hoe gemeenten/ provincies met deze opschoonactie zijn omgegaan.

 

Zelf werken wij op papier: wij printen de aanvragen die ingediend zijn en handelen ze op papier af. We vormen ook een papieren archief. Nu hebben wij de digitale documenten nogmaals binnengehaald omdat dit onze 'originele digitale bescheiden' zijn. Maar ja moet je ze alsnog digitaal opnemen in je DMS? Deels is de informatie misschien al achterhaald....

 

Hoe zijn andere organisaties hiermee omgegaan? Heeft iemand deze aanvragen uit het OLO digitaal in zijn DMS opgeslagen? Nu of al in een eerder stadium?

Hallo Peter,

 

Is Squit bij jullie een archief-systeem? Als je dan al alles opgevangen hebt heb je je archiefbescheiden veiliggesteld lijkt me. Misschien dat iemand anders dit anders ziet?

Wij hadden voor deze documenten geen koppeling met een workflow systeem die ook archiefwaardig is en hebben alles nogmaals via de ftp server binnengehaald. Wij hebben alle aanvragen bij binnenkomst geprint, maar hiervoor geen vervangingsbesluit (omgekeerde substitutie) aangevraagd. Daarmee zijn volgens onze archiefinspecteur de OLO documenten onze orginelen.

Squit is bij ons geen archiefsysteem, dat is Corsa.
Door de koppeling van Squit met Corsa komen de OLO-documenten dus ook automatisch in Corsa.
Voor ons is er dus gelukkig niks aan de hand heb ik al begrepen.
Daarnaast printen wij ook alles nog uit, omdat we nog geen geen digitale duurzaamheid kunnen garanderen.
Squit heeft inderdaad (nog) geen archiveringsfunctie.
@Frans, een vraag die bij me opkwam, zou de opruimactie ook verband kunnen houden met de nieuwe omgevingswet ?

Antwoorden op discussie

RSS

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden