OPROEP

Hallo informatiespecialisten in de DIV wereld

Ik ben bezig met het samenstellen van vragen en antwoorden bestemd voor E-learning toepassingen. Wat ik wil samenstellen is een basis-set aan vragen en multiple choice antwoorden, gericht op de grote groep van eindgebruikers die niet midden in de Informatietechnologie staan (zoals DIV-vers en Informatieprofessionals), maar er noodgedwongen toch mee te maken hebben gekregen. Denk daarbij aan eindgebruikers die digitaal moeten gaan werken of zijn gaan werken en spelenderwijs meegenomen moeten worden in alles wat er komt kijken bij zaakgericht werken, privacy-vraagstukken en het belang van zorgvuldige digitale archivering.

Het doel is tweeledig. Enerzijds zou ik heel graag op Breed een sectie willen toevoegen met “Frequently Asked Questions” puur gericht op het omgaan met digitale werkstromen en wat daarbij komt kijken en daarnaast wil ik deze vragenset integreren in een E-learning module zoals bijvoorbeeld Mentimeter. Ook deze vragen/antwoordenset wil ik uiteindelijk graag delen op Breed om vrijelijk gebruikt te kunnen gaan worden bij specifieke organisaties als E-learning content.

Ik ben zelf al druk bezig met het samenstellen van “vragen”, maar wil heel graag input van anderen om een zo groot mogelijk spectrum te bestrijken.

De vragen zullen onderverdeeld worden in aandachtsgebieden, zoals (niet limitatief):

  1. Metadatering
  2. Digitaliseren, de techniek
  3. Bestandsformaten
  4. Archivering “by design”
  5. Privacy
  6. Zaakgericht werken

Mijn directe vraag is dus: wie heeft er materiaal beschikbaar die in de vraag/antwoordenset zou kunnen passen en ook ter beschikking wil stellen. Meedenken wordt zeer gewaardeerd.

Met vriendelijke groet

Leon van Oosterom

Weergaven: 268

Hierop reageren

© 2019   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden