Op de werkvloer hoor je collega's weleens verzuchten: 'Waar is de informatie nu te vinden?' Minder gebruikelijk is het wanneer raadsfracties vragen om de raadsinformatie c.q. bestuurlijke informatie goed en eenvoudig vindbaar, doorzoekbaar en toegankelijk te maken. Toch gebeurde dat op 19 april 2022 bij de gemeente Overbetuwe. Ze stelden voor om samen met het college de informatie op orde te krijgen. Dit voorstel kon op een brede ondersteuning in de raad rekenen.

We zijn benieuwd naar het vervolg hoe dat in de praktijk wordt aangepakt. Voor zover we kunnen nagaan, is bij Overbetuwe iBabs in gebruik, maar dat systeem is meer bedoeld voor uitwisseling dan echt om documenten te archiveren. 

Overbetuwe.jpg

Weergaven: 174

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

'dat als de bestaande systemen hiervoor onvoldoende technische mogelijkheden zouden bieden, we op zoek moeten naar een vervangende oplossing waarbij de wensen van de gebruiker wel centraal kunnen staan'

Prachtig geschreven! 

we zijn bezig te kijken naar de vindbaarheid van documenten, in iBabs en via de gearchiveerde website (tbv raadsleden). Het is nu niet optimaal.

Antwoorden op discussie

RSS

© 2022   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden