Bij bepaalde Wmo-trajecten wordt ook nazorg gedaan. Maar is die nazorg dan een nieuwe zaak (i.h.k.v. zaakgericht werken) óf hoort het bij de oorspronkelijke zaak?

Is dit ergens vastgelegd of mag je dat zelf bepalen; hoe gaan jullie daarmee om, hoe zien jullie dit?

Weergaven: 253

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Zo ver ik heb begrepen is nazorg een korte hercontrole waarbij wordt gekeken of de voorziening voldoet. Of dit een nieuwe zaak moet zijn, hangt een beetje af van de omvang en de afspraken die je maakt denk ik. Bij ons bestaat nazorg meestal uit een telefoongesprek van een paar minuten. De administratieve last is dan wel heel hoog om dit als een aparte zaak vast te leggen. Soms leidt nazorg tot aanpassing van de voorziening, dan heb je al meer vast te leggen.

Volgens mij is nazorg dus een aparte zaak. Of je hem ook als zodanig moet vast leggen, vind ik lastig te beantwoorden. Ik denk dat je hier pragmatisch naar moet kijken.

Ik zou het zien als een vervolgzaak. Zo heb je alles netjes bij elkaar.

Bedankt voor jullie reacties!

Ik zou dit in eerste instantie oplossen met een status binnen de zaak. Als nazorg een wezenlijk onderdeel is van de zaak hoort dit er ook bij. Pas als er echt wijzigingen uitkomen zou ik kiezen voor een aparte zaak.

Antwoorden op discussie

RSS

© 2019   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden