Infobeheerders opgelet: Opruimactie Omgevingsloket Online per 11-07-2016

Opruimactie Omgevingsloket online OLO per 11-07-2016

-> Verwijderd worden alle dossiers die sinds 01-08-2015 NIET gewijzigd zijn

bron: InfoMil, geciteerd via een nieuwsbericht op www.omgevingsweb.nl

Op 11 juli 2016 wordt Omgevingsloket online opgeruimd. Aanvragen en dossiers die al meer dan een jaar niet zijn gewijzigd, worden uit het loket verwijderd.

Alle dossiers (ingediend of niet) die sinds 1 augustus 2015 NIET gewijzigd zijn, worden uit het Omgevingsloket verwijderd. In deze dossiers zijn dus het laatste jaar geen gegevens gewijzigd, geen aanvulling ingediend, geen (advies)documenten toegevoegd en ook geen taken uitgevoerd. Naast deze dossiers worden ook alle dossiers verwijderd die voor 1 mei 2016 de status ‘Gearchiveerd' hebben gekregen in het Omgevingsloket.

Het is natuurlijk mogelijk dat een aanvraag in het loket bewaard moet blijven om bijvoorbeeld nog een aanvulling in te dienen. Zowel aanvragers als bevoegd gezag kunnen zorgen dat aanvraag of dossier bewaard blijft. Hoe dat moet en meer informatie over de opruimactie, met filmpjes, vindt u op www.infomil.nl/opruimactie.

In 2011 studeerde ik af op een scriptie over digitaal informatiebeheer rond de Wabo. Voor dat werkstuk legde ik enkele werkbezoeken af. Ik herinner mij daarvan dat diverse gemeenten het (toenmalige) OLO eigenlijk als digitaal archief gebruikten.

Mogelijk hebben alle bevoegd gezagen inmiddels hun informatiehuishouding digitaal ingericht. Zodat alle informatie uit het Omgevingsloket Online tijdig, volledig en betrouwbaar in de resp. formele digitale archieven geplaatst wordt. Maar daarover heb ik - eerlijk gezegd - mijn twijfels.

Mogelijk is deze opschoning allang onder collega's in het veld bekend en hoort het bij de ontwikkeling van de Laan van de Leefomgeving. Dan heb ik dat gemist - en dat kan heel goed het geval zijn.
Maar omdat ik niet zeker ben van de digitale informatiehuishouding bij gemeenten en mij wat zorgen maak over de snelle doorvoering, meld ik dit bericht op BREED. Dan kunnen vakgenoten er hun winst mee doen.

Weergaven: 417

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Er heeft inderdaad al eerder een schoning plaatsgevonden. Frans Smit heeft dat destijds op BREED gemeld.
http://www.breednetwerk.nl/forum/topics/opruimactie-olo

Antwoorden op discussie

RSS

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden