In onze gemeente is er een afdeling die nog werkt met Verseon, Hieruit is tot op heden nog niets vernietigd (digitaal) Vanuit die afdeling is bij ons het verzoek binnen gekomen om te helpen met een eerste vernietiging van alle opgeslagen data ouder dan 15 jaar, of dit archiefwettelijk zomaar kan laat ik even in het midden.

In onze organisatie is echter weinig kennis aanwezig over Verseon, heeft iemand voor ons wat informatie over hoe je in verseon kan vernietigen? procedure, handboek e.e?

R.wernars@amersfoort.nl

Weergaven: 144

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Dag Richard,

Ook bij mijn gemeente hebben we nog Verseon dat geconverteerd is in Ceelo. De zaken zijn gekoppeld aan dossiers. Onze archiefinventaris van het semi-statisch archief is van Verseon ook naar Ceelo gegaan. De zaken aan gekoppelde te bewaren dossiers blijven in Ceelo bewaard. De zaken die gekoppeld zijn aan te vernietigen dossiers worden uit Ceelo verwijderd zodra ook het fysieke dossier daadwerkelijk is vernietigd. 

We hebben nog wel een flinke hoeveelheid stukken/zaken die (nog) niet aan een dossier zijn gekoppeld. Dit is voor ons nog een hele uitdaging omdat er ook stukken bijzitten die in feite al lang vernietigd hadden moeten zijn. Prioriteit voor ons is nu om het fysieke archief op orde te krijgen. 

Hoi Richard,

Bij mijn organisatie werken we ook met Verseon. We hebben ook ervaring met vernietigen in Verseon. Voor meer informatie: stuur me een e-mail (m.klomp@s-hertogenbosch.nl), dan kan ik je verwijzen naar de collega's met meer hands-on-ervaring.

Antwoorden op discussie

RSS

© 2021   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden