Ideaal voor de gemeentelijke informatiehuishouding: Amsterdam en google apps ?

Iedere gemeente moet bezuinigen, ook Amsterdam.

De gemeente Amsterdam overweegt nu om voor 7000 medewerkers met hun eigen PC's in de 'cloud' te laten werken en zo 8 miljoen euro te besparen. Niks mis mee lijkt me om de belastingdruk te verlagen .De ICT van de gemeente Amsterdam is de afgelopen jaren niet positief in het nieuws gekomen. Hierdoor wil men blijkbaar een verbeteringsslag maken ?

Maar het lijkt me wel dat DIVer zich achter de oren krapt, waar blijft de informatie ? We hebben op BREED vaker gesproken over de cloud, maar dit is heel concreet.

 

Meer lezen kijk op deze link.

 

Hoe zou jij je als informatiemedewerker in deze opstellen ?

Weergaven: 397

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Ik heb hier drie vragen bij:

1) Gaat de gemeente Amsterdam haar medewerkers een vergoeding geven voor het gebruik van de eigen laptop?  Of gaat de gemeente Amsterdam tussenkomen in de verzekeringskosten? Moeten werknemers in privé-organisaties ook zelf hun computer betalen? Ik ben niet alleen benieuwd hoe informatiemanagers op dit nieuws gaan reageren, maar zeker ook hoe de vakbonden hierop gaan reageren. Zelf zou ik er niets van maken om mijn eigen computer te gebruiken, maar ik zou dan wel hopen op een werkgeversbijdrage voor gebeurlijke ongevallen onderweg. Je wordt immers verplicht je eigen spullen mee te brengen, met risico's op diefstal, schade,... 

2) Wat met beveiliging? Als iedereen zijn eigen PC in het bedrijfsnetwerk gaat zetten, en er is één geïnfecteerde PC bij, dan kan opeens het hele netwerk besmet raken. Met alle gevolgen vandien. Of krijgt iedere medewerker een gratis antivirus? 

3) Over de cloud zelf. Een collega heeft de vraag ooit laten onderzoeken door de juridische dienst of de cloud mag gebruikt worden. Daarin kwam vooral aan bod dat er goed over de voorwaarden moet onderhandeld worden, dat de cloud aanbieder geen rechten kan claimen op de documenten en dat de server liefst in de EU moet staan. In het tijdschrift Computerrecht wordt regelmatig aandacht aan dit thema geschonken. En hier bij BREED inderdaad ook. 

Trouwens men ook de servers behouden, de medewerkers via VPN op hun eigen computer laten verbinding maken en goedkoop een licentie MS Office (ik had ze ook via mijn werk voor 12,95 euro) of een gratis alternatief als LibreOffice kunnen gebruiken. 

Zie ook deze blog over BYOD versus informatiebeveiliging

Antwoorden op discussie

RSS

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden