Binnen ons ZIS bezitten wij een projectenadministratie. Deze wordt gebruikt voor omvangrijke projecten. Naast een aantal metavelden zoals projectleider, projectnaam en nummer bezit de administratie een mappenstructuur vergelijkbaar met de windowsverkenner.  Deze mappenstructuur bezit hoofdmappen en submappen. De mappen kun je benoemen met een naam. Vervolgens kan de medewerker zijn zaak aan de betreffende submap koppelen. Elke zaak kan uitsluitend aan 1 submap worden gekoppeld. 

Je kan je afvragen is bij een goed ZIS nog een afzonderlijke projectadministratie noodzakelijk?Echter de gebruiker bij ons vraagt er naar, om goed overzicht te behouden. Voor infrastructurele projecten bezitten wij wel een generieke indeling. Deze is niet toepasbaar voor ICT, KCC, Samenwerkings, Reorganisatie projecten.

Ik heb enkele weken geleden mijn vraag ook uitgezet in het "land" echter zonder respons. Uit de reacties bleek dat ook andere organisatie zoekende zijn naar een generieke projectindeling.  Er is veel informatie over de projectadministratie te vinden incl. afstudeeropdrachten. Helaas geen generieke indeling die nagenoeg voor elk project te gebruiken is. Misschien is een generieke indeling wel onmogelijk?

Wij zoeken dus een generieke projectindeling.

Bijgevoegd zijn screenshots toegevoegd alsmede ons voorlopig ontwerp van onze generieke projectindeling.

Weergaven: 1357

Bijlagen:

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Roel,  een collega van mij is in  het kader van de invoering van zaakgewijs werken aan het nadenken over een generieke structuur, ordening en metadata van dossiers/documenten. Ook als het gaat om processen die niet met directe dienstverlening te maken hebben zoals (ruimtelijke) projecten en de ontwikkeling van beleid.

In de eerste helft van dit jaar moet onze eerste versie van de generieke indeling in ieder geval klaar zijn omdat we een pilot gaan doen met het zaaksysteem bij een ruimtelijk project.

Als het klaar is dan zal ik onze generieke indeling hier neerzetten. Misschien kan je er wat dingen uithalen, ook al gaat het bij jou om een projectsysteem. Maar nog even geduld dus :).

 

 

 

 

 

Antwoorden op discussie

RSS

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden