Op deze laatste dag van het jaar nog wat e-depot nieuwtjes.

West-Fries Archief

Het West-Fries Archief biedt alle aangesloten gemeenten vanaf 1 januari 2018 een werkend e-depot aan. In de roadmap en blauwdruk e-depot wordt uitgelegd hoe. (link).</

De deelnemende gemeenten willen zo snel mogelijk digitaal werken zonder digitaal dement te worden en dan is een e-depot een randvoorwaarde.

Gemeente Putten

Via de website van Eburg is een whitepaper te downloaden over het e-depot Ceelo.

link

Marktverkenning Zeeland

Dit jaar zijn diverse rapporten verschenen over het e-depot. Het rapport van KING uit februari 2015 bevat een inventarisatie welke e-depots er allemaal zijn. Het rapport van Archief2020 is een stappenplan voor een e-depot. Dat van Overijssel biedt informatie over het project aldaar.

Verschillende overheden willen best aansluiten, maar een en ander blijft nog vrij abstract. Voor die instellingen is er goed nieuws, overheden in de provincie Zeeland zijn bezig met een marktverkenning. De verkenning is voortgekomen uit het rapport ‘Toekomstbestendig Informatiebeheer Zeeuwse Overheden’. In februari 2014 namen de Vereniging van Zeeuwse Gemeenten (VZG), de Provincie Zeeland, het Waterschap Scheldestromen en het Zeeuws Archief, het initiatief tot het oprichten van een werkgroep met vertegenwoordigers van de overheidsorganisaties in Zeeland. De werkgroep kreeg de opdracht portefeuillehouders te adviseren over de voorwaarden voor toekomstbestendig informatiebeheer. Na de ambtelijke presentatie werd het rapport ‘Toekomstbestendig informatiebeheer Zeeuwse overheden’ gedeeld met de Kring van secretarissen en met de portefeuillehouders van de Zeeuwse overheden. Het programma e-Depot Zeeuwse overheden werkt de aanbevelingen verder uit langs de twee sporen die het rapport aangeeft: het voorbereiden op aansluiting op een e-Depot voorziening en een gezonde digitale informatiehuishouding bij alle Zeeuwse overheden.

Heb je zelf nieuws op dit gebied, blijven melden op dit netwerk.

Weergaven: 418

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

dank Jack !

Antwoorden op discussie

RSS

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden