Graag zou ik via deze weg inventariseren bij welke organisaties (gemeentes, maar liefst ook bedrijven of non-profit organisaties) de DIV afdeling ondergebracht is bij de afdeling ICT.

In mijn organisatie is de afdeling Document en Recordmanagement (DRM) nog ondergebracht bij de facilitaire afdeling. Deze facilitaire afdeling is echter aan het reorganiseren en gespreksonderwerp daarbij is het wel of niet de afdeling DRM onder de ict-afdeling onder te brengen. Er wordt al veel met deze afdeling samengewerkt, en er zijn steeds meer werkzaamheden van de verschillende afdelingen die elkaar overlappen.

Weergaven: 1367

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Wat ik meer zie, is dat de verschillende teams binnen een afdeling werken, maar vaak wel met een eigen verantwoordelijkheid. Functioneel beheer en DIV worden vaker samengevoegd, maar het technisch beheer/ICT zelf niet.

Dat kan ook een andere organisatorische oorzaak hebben, nl. dat de ICT is geoutsourcet naar of een andere gemeente of naar een shared service centrum.

Ik ben heel benieuwd naar de resultaten van jouw onderzoek.

Beste Yvonne, 

Met verschillende teams binnen een afdeling bedoel je verschillende teams binnen een afdeling binnen een overkoepelende ICT-afdeling ?

Vriendelijke groet,

Jochem 

Ik werk voor 12 gemeenten en overal is het vaak anders. Niet binnen een afdeling ICT, maar binnen de afdeling facilitair zoals die vaak worden genoemd. 

De gemeente Tilburg had tot de reorganisatie in 2012/2013 ook de teams binnen een afdeling Informatie en Automatisering. Daarna is een en ander gesplitst, voor beide zaken is iets te zeggen, maar veel taken zijn overlappend. Het lijkt mij dat je de afdeling vanwege de samenwerking niet alleen ICT moet noemen.

Je discussie heb ik gedeeld op mijn Linkedln. Daar krijg ik een reactie dat bij de gemeente Montferland alle informatieteams bij de afdeling Informatie zijn ingedeeld. Dat is nu bij de gemeente Tilburg ook zo.
Bij de gemeente Zeist is DIV en ICT samengevoegd, afdeling informatiemanagement.

Dank voor het delen Yvonne ! Heb je dat in een groep gedaan, of gewoon op je eigen account ? Ik moet je even opzoeken op LinkedIn ;-) ik ga bij deze gemeente nog eens navraag doen.

Via mijn eigen account. Ik dacht eerst morgen nog een overzichtje te maken maar wanneer jij voldoende info hebt, laat ik het achterwege. Ik kreeg ook al een aanbod van een bedrijf, dat nadeel neem ik

maar voor lief.

In Apeldoorn was 'Team DIV' een van de teams binnen de afdeling (Eenheid) Informatie. Maar nu worden de DIV taken verdeeld over de lijn en de ICT, zie mijn dialoog: Gemeentelijke organisatie zonder DIV of DIM  
 
Yvonne Welings zei:

Je discussie heb ik gedeeld op mijn Linkedln. Daar krijg ik een reactie dat bij de gemeente Montferland alle informatieteams bij de afdeling Informatie zijn ingedeeld. Dat is nu bij de gemeente Tilburg ook zo.

Hoi Wim,

je link loopt dood. Zou je een werkende link willen toevoegen? Hartelijk dank :)

groetjes, Nadia

Nieuwe poging: Gemeentelijke organisatie zonder DIV (of DIM etc)

Nadia Favié-Slaar zei:

Hoi Wim,

je link loopt dood. Zou je een werkende link willen toevoegen? Hartelijk dank :)

groetjes, Nadia

Bij de gemeente Nederweert zijn de clusters DIV en I&A in 2018 samengevoegd tot cluster Informatiemanagement (IM). De A-poot is uitbesteed aan een samenwerkingsverband waar bij het accountmanagement bij IM ligt. In 2019 is informatiebeveiliging en privacy ondergebracht bij IM. De samenvoeging is juist een aanwinst hier. Het bevordert de samenwerking en er juist het geheel van ICT en archief en beveiliging en privacy wordt steeds beter samen opgepakt.

Dank voor je reactie, Annelies !

Antwoorden op discussie

RSS

© 2020   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden