We hebben het onderwerp al eerder besproken op BREED. Het bewaren van digitale agenda's van bestuurders (link).

 

Alle gemeenten in Noord-Brabant hebben een brochure ontvangen over dit onderwerp (bijlage)P13-M39677%20Brochure%20Archiveren%20van%20digitale%20agendas%20ZS%....

 

Aanleiding voor het onderzoek was een WOB verzoek. Bij zes gemeenten is de kwestie onderzocht en bij 1 van de 6 is een bewaarstrategie. Noord-Brabant heeft 67 gemeenten, wellicht dat ook andere gemeenten een bewaarstrategie hebben.

Naast bewaarstrategie vertelt de brochure dat de huidige selectielijst geen duidelijkheid biedt over de bewaartermijnen. Daar getuigt de eerdere discussie op BREED ook over.

Voorts wordt in de brochure ingegaan op hoe je digitaal kunt bewaren. DVd's zouden geen optie zijn.

resumerend:

- Vrijwel geen bewaarstrategie

- Onduidelijkheid bewaartermijnen

- Mogelijkheden digitale opslag

 

 

 

Weergaven: 2376

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

bij de gemeente Oss worden de digitale agenda's van bestuurders 8 jaar bewaard (7+1) dit ivm verantwoording voor gebruik dienstauto's e.d.

 

@Gert, dank. Gaan jullie gezamenlijk als gemeenten en GR's aangesloten bij het BHIC reageren op de ontwerp-selectielijst of individueel ?

nou Yvonne, ik denk dat wij als gemeente Oss individueel richting BHIC zullen reageren en dat het BHIC vervolgens een gezamenlijke reactie namens de bij hen aangesloten gemeenten richting Den Haag zal doen uitgaan. Wij hebben volgende week een intern overleg over deze nieuwe selectielijst.

Wat een toeval, wij hier in Tilburg hebben ook een regio-bijeenkomst op 12 maart en ga deze werkwijze wederom voorstellen. Dit item vormt een mooi punt om naar voren te brengen.

Er zijn een aantal gemeenten, die de lijst nog in de praktijk gaan uittesten, die kunnen nog tot halverwege mei reageren,

In Limburg trekt men niets aan van de 7 jaren termijn althans volgens Powned
http://www.powned.tv/nieuws/politiek/2015/03/limburg_1.html

Minister Plasterk mengt zich in de discussie over het bewaren van agenda's van bestuurders.

http://www.1limburg.nl/limburgse-gemeenten-de-fout-met-bewaren-agendas

Zeven jaar lijkt mij overigens nog steeds lang genoeg !

Antwoorden op discussie

RSS

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden