Van een medewerker uit mijn verzorgingsgebied waarin ik als archiefinspecteur actief ben, kreeg ik de vraag of er benchmarkgegevens beschikbaar zijn aangaande een wenselijke omvang van een afdeling DIV ten opzichte van de organisatiegrootte.

De gemeentelijke organisatie waarover het gaat, biedt werkgelegenheid aan circa 90 ambtenaren. Daarvan zijn twee medewerkers aangesteld op de afdeling DIV. Ik heb in mijn rol van toezichthouder deze formatie steeds beoordeeld als vrij mager. Vooral ook omdat deze twee medewerkers zich naast het reguliere DIV-Werk, tevens volop bezig moeten houden met de ontwikkeling en begeleiding van het zaakgericht en digitaal werken.

Wie van jullie heeft concrete, actuele en betrouwbare kengetallen beschikbaar? Ik houd me aanbevolen! Alvast dank.

Weergaven: 689

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Er worden landelijke benchmarks bij DIV gehouden, kijk ook eens in de OD.

voor een hele globale benchmark zou je eventueel te rade kunnen gaan bij Vensters voor bedrijfsvoering, waarin hiernaar gekeken wordt. Je moet wel lid zijn van deze organisatie dacht ik om de gegevens in te kunnen zien.

Ik doe elk jaar mee aan een DIV Benchmark dat georganiseerd wordt door Fier.FM, hieraan doen al meerdere organisaties mee. Ook gemeenten en provincies. Binnenkort gaan we weer van start. Kijk maar eens op hun website.

deze ken je? http://www.vhic.nl/index.php?option=com_content&view=article&am...

Het is lastig om er in het algemeen iets over te zeggen. 

Meten is een beetje weten: tellen en turven van de tijdbesteding en het werkaanbod. Dan kun je zien of het genoeg is.

In de periode van de omslag is 2 erg weinig en kwetsbaar. Het 'oude' werk gaat door en het nieuwe werk moet vormgegeven worden. Dat vraagt veel van de medewerkers.

Antwoorden op discussie

RSS

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden