Het leven zit vol verrassingen, wie kon een jaar geleden nog vermoeden dat TEAMS een geheel herkenbaar woord voor werkend Nederland zou zijn? Ik in ieder geval niet. Office365 wordt steeds populairder ook voor documentbeheer. Sommige gemeenten kiezen ervoor om deze optie van Office 365 nog op slot te zetten om grip te houden op de documentenstroom. Eerst inrichten en dan gebruiken is daar de opvatting. 

Office 365 is een onderwerp dat komende jaren veel op de agenda zal worden geplaatst. Voor een aspect zou ik graag jullie input ontvangen en wel over videotulen. De Nederlandse vereniging van Gemeenteraadsleden zegt: Digitaal vergaderen? Ga het gewoon doen!

En dat wordt sinds april van dit jaar ook en masse gedaan, vergaderen via TEAMS. Eenvoudig googelen levert een beeld op dat het eerder uitzondering is om niet  met TEAMS te vergaderen dan zonder. In dezelfde maand van april 2020 bracht de VNG een advies uit over het archiveren van videotulen. Sinds januari 2020 moeten videotulen permanent bewaard worden

Slechts enkele maanden geleden werd nog niet gedacht aan TEAMS.

Mijn vraag is eenvoudig, ik hoop het antwoord ook, hoe archiveer je de teamvergaderingen van de gemeenteraad? Heeft deze werkwijze geleid tot andere afspraken met de leveranciers? 

Weergaven: 126

Hierop reageren

© 2021   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden