Minderjarige vreemdelingen worden soms aangeduid met statushouder.

Maar voor een categorie wordt advies gevraagd of er niet een ander zaaktype is. Het gaat om jongeren die zelfstandig onze landgrens zijn over gekomen (dus zonder ouders) en asiel hebben aangevraagd. Ze komen dan bij de IND terecht en de IND zorgt dan dat ze bij Nidos terecht komen. Nidos is de jeugdbescherming voor vluchtelingen.

Nidos zorgt dan voor een pleeggezin waar de kinderen worden geplaatst en bekostigen dat. Zodra ze 21 jaar worden, worden ze overgedragen naar de gemeente.

De betreffende post van Nidos gaat over de AMV-ers die inwoner zijn van gemeenten die 18 jaar zijn geworden. De gemeente betaalt de pleegzorg van Nidos nog door tot hun 21e. 

Het bevat een maandelijks overzicht van alleenstaande minderjarige vreemdelingen die in onze gemeente woonachtig zijn.

Welk zaaktype zou jij toekennen? Graag advies.

Weergaven: 147

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Goedemiddag Yvonne,

Mijn eerste vraag is wat de gemeente precies moet doen? Is het alleen de bekostiging van de pleegzorg of is een amv-er na de 18-de verjaardag een statushouder waarvoor de gemeente huisvesting zoeken moet of heeft de amv-er nog geen asiel gekregen.

Mijn eerste ingeving is het zaaktype Jeugdzorg. Dit omdat de betaling door de gemeente door gaat totdat de amv-er 21 geworden is. Dit is volgens mij ook de termijn vanuit de jeugdwet.

gegroet Jan-Jaap

Dank je!!

Antwoorden op discussie

RSS

© 2020   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden