Graag ontvang ik jullie advies met betrekking tot het volgende.

Wij krijgen de laatste jaren steeds meer meldingen 'lozing buiten inrichting' van particulieren welke de aanleg betreffen van een gesloten bronsysteem / bodemenergiesysteem ten behoeve van het onttrekken van energie middels aardwarmte .

Hoe kunnen we deze het beste archiveren? Deze komen voor permanente bewaring in aanmerking? Is het de bedoeling om van elke melding een apart Milieudossier aan te leggen, of kan volstaan worden met een serie verzameldossiers Aanleg gesloten bodemenergiesystemen in de Bewaarserie? Of toch opbergen bij het Panddossier Bouwen?

Alvast bedankt voor het advies.

Met vriendelijke groet,

Chris Brugman

Gemeente Bladel

Weergaven: 152

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Op de website van Kenniscentrum InfoMil vind je een omschrijving van bodemenergiesystemen. Het is afhankelijk van het soort systeem dat is geplaatst of in gebruik is genomen. Het warmtesysteem heet een inrichting. En kan in, naast of onder een gebouwd object zijn geplaatst. Daarnaast lopen er leidingen naar een afleveradres. 

Het afleveradres kan bedrijven en/of woningen huisvesten. Dus zijn een straatnaam en huisnummers. 

Het systeem kan bij nieuwbouw worden geïntegreerd. Of een latere aanvulling zijn. 

Hoi Chris,

Wat ik mij afvraag is wat je bedoeld met "meldingen". Als ik het zo lees dan gaat het hier niet om het verlenen van een vergunningen. Ik ben niet zo heel erg thuis hoor in deze materie maar de aanleg van het "systeem" lijkt mij vergunningsplichtig vanuit de WABO.

Persoonlijk zou ik het zoeken bij:

11. Toestemming verlenen / Verleend / 11.1 Generiek resultaat
Waardering: Vernietigen
Bewaartermijn: 1 jaar

Met een nog niet te bepalen termijn eraan vast geschroefd. Die systemen hebben niet het eeuwige leven en je zou de termijn op bijvoorbeeld 20 jaar kunnen zetten. (even uit de duim hoor.) Maar je kunt vragen wat de gemiddelde levensduur van een systeem is. Nieuwe pomp betekend denk ik ook nieuwe melding?

Gegroet Jan-Jaap

Antwoorden op discussie

RSS

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden