Werkdefinitie informatiecategorie Convenanten vastgesteld

website

Op 4 oktober jl. heeft de Stuurgroep PLOOI de werkdefinitie van de informatiecategorie Convenanten vastgesteld. Over deze categorie bleek veel onduidelijkheid: wat valt er nu precies onder, wat moet je openbaar maken? Om organisaties hierbij te helpen heeft de werkdefinitie van deze categorie de vorm van een beslishulp. Dit is een hulpmiddel met extra toelichting en voorbeelden bij de verschillende kenmerken van een convenant. Gebruik dit om te bepalen of een document een convenant is volgens de Woo, en dus op termijn verplicht actief openbaar gemaakt moet worden.

kijk de Beslishulp convenanten

In de Woo staan 17 informatiecategorieën die organisaties openbaar moeten maken. Deze verplichting wordt de komende jaren gefaseerd ingevoerd. De werkdefinitie omvat een concrete, praktijkgerichte definitie. De definitie maakt duidelijk wat er tenminste openbaar gemaakt moet worden door alle organisaties die onder de Woo vallen en over de betreffende categorie beschikken.

Oproep aan organisaties

Gebruik deze werkdefinitie wanneer je deze informatiecategorie vanuit jouw organisatie actief openbaar maakt. Leidt dat tot vragen, stel deze dan tijdens een van de inloopspreekuren. Het eerstvolgende is op 19 oktober. Op basis van de ervaringen kan de werkdefinitie nog worden aangepast voordat de verplichting ingaat om die categorie actief openbaar te maken.

Overige hulpmiddelen

Voor de categorie Convenanten komt nog een hulpmiddel beschikbaar over de wijze van openbaar maken van deze categorie. Naar verwachting wordt een conceptversie hiervan geplaatst in de KIA-groep Informatiecategorieën Woo vóór eind 2023.

Voor vier categorieën is al eerder de werkdefinitie vastgesteld. Deze werkdefinities zijn via de links hieronder te vinden. Het gaat om de volgende informatiecategorieën:

Instrumenten en diensten

  • Beslishulp convenanten

    Op 4 oktober 2023 heeft de Stuurgroep PLOOI de werkdefinitie van de informatiecategorie Convenanten vastgesteld. Over deze ...

    Instructie | 05-10-2023

Weergaven: 125

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden