Bron: 

Informatiehuishouding gaat over de opslag, het beheer en de verstrekking van gegevens binnen een organisatie. Het gaat dan bijvoorbeeld om brieven, e-mails, foto’s, video’s, illustraties, apps, sms en zelfs een kladje met afspraken.

Als de informatiehuishouding goed is ingericht, zijn alle documenten op het juiste moment voor de juiste medewerker, in de juiste vorm makkelijk en snel beschikbaar.

Waarom is dit belangrijk?

Het vinden van die informatie is niet altijd gemakkelijk. Zo zijn mails vaak lastig terug te vinden, maar ook informatie die op de afdelingsschijf staat, of in het Document Management Systeem (DMS) of de Samenwerkruimte.

Omdat de overheid en samenleving steeds verder digitaliseren is het belangrijk om dit op orde te hebben. Daarnaast krijgen burgers, organisaties, media en parlement zo inzicht in het handelen en de besluiten van de overheid. Na een verzoek en proactief. Op die manier heeft iedereen de mogelijkheid om de overheid ter verantwoording te roepen. Deze transparantie draagt bij aan een open overheid(link naar andere website).



Laatst gewijzigd op: 21 oktober 2023.

Berichten

Evenementen

Weergaven: 154

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden