Verkenning naar impact digitale transformatie op financiële functies gestart

De impact van technologische ontwikkelingen  voor gemeenten is groot. Voor jou en jouw organisatie is het prettig om een toekomstbeeld te hebben bij deze ontwikkelingen. Een ‘wenkend perspectief’ waar je gericht naar toe kan werken. A&O fonds Gemeenten voert hiervoor verschillende verkenningen uit. De eerste verkenning is de impact van digitalisering en dataficering op de financiële functie van gemeenten.

Verkenning financiële functies

Het onderzoek wordt uitgevoerd bij ongeveer 30 gemeenten en 6 (software)leveranciers. Daarnaast vragen we de afdelingen en diensten financiën van gemeenten om een korte vragenlijst in te vullen. Adviesbureau Deloitte ondersteunt A&O fonds Gemeenten bij dit onderzoek.

Meedoen?

Wil jij of een collega meedoen aan het onderzoek door het invullen van de vragenlijst? Geef je dan op vóór 29 februari 2020. A&O fonds Gemeenten legt de vragenlijst dan ook aan jou voor. Via dit mailadres geef je de contactgegevens van jou of je collega die wij mogen benaderen.

Rapport en ondersteuningsprogramma

In het voorjaar van 2020 verwachten wij dat de eindrapportage klaar is. Deze delen wij graag met je.  Laat ons via dit mailadres weten aan wie wij het rapport moeten toesturen.

Op basis van de uitkomsten van de verkenning, richten wij een ondersteuningsprogramma. Deze is gericht op de organisatie, werk en mens-aspecten van de verwachte gevolgen van digitalisering voor de afdelingen financiën van gemeenten. Zodra hier meer bekend over is, brengt A&O fonds Gemeenten je hiervan op de hoogte.

Meer informatie

Wil je meer informatie over deze verkenning? Neem dan contact op met Renz Davits, projectleider, of Karin Sleeking, directeur A&O fonds Gemeenten

Weergaven: 76

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2020   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden