Presentatie onderzoek ‘Toezicht op het gebruik van algoritmen door de overheid’ 12 februari 2020

Het gebruik van algoritmen en artificiële intelligentie door de overheid staat momenteel volop in de belangstelling, zowel binnen als buiten de overheid. Het adviesbureau Hooghiemstra & Partners deed in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties onderzoek naar de wijze waarop het huidige toezicht op algoritmegebruik door de overheid plaatsvindt. Daarnaast onderzocht men de mogelijkheden ter verbetering van het toezicht. Dit resulteerde in het rapport ‘Toezicht op het gebruik van algoritmen door de overheid’.

Op 12 februari 2020 organiseert het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties samen het ministerie van Justitie en Veiligheid een bijeenkomst waarin het onderzoek door de auteurs wordt toegelicht.

Programma

Vanaf 15.00 uur bent u van harte welkom. De presentatie met aansluitend een discussie start om 15.30 uur en duurt tot uiterlijk 17.00 uur.

Voor wie?

Bent u werkzaam voor de Rijksoverheid en wilt u hierbij aanwezig zijn? Meld u dan aan door een mailtje te sturen naar secretariaatDO@minbzk.nl. Wilt u in uw mail aangeven of u toegang heeft tot het pand zonder aanmelding (‘binnen zonder kloppen’-regeling)?

Let op: er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, individuele aanmelding is verplicht.

Locatie

Auditorium
Turfmarkt 147
Den Haag

Weergaven: 110

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2020   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden