Uitnodiging Bijeenkomst - van basis tot besluit - Hoe goede inzet van data leidt tot slimme keuzes

Dinsdag 27 oktober

Een bijeenkomst om verzamelaars, vertalers en eindgebruikers van data (& informatie) over de ondergrond samen te brengen en te inspireren. Met inhoudelijke sessies en discussies ontdekken we samen wat er nodig is om de keten van het verzamelen van data tot het nemen van besluiten te versterken en te optimaliseren. Want slimme keuzes maak je vanuit een goede (solide) basis.

Actuele ontwikkelingen

Er gebeurt veel in de ondergrond op dit moment. Zo komt de Omgevingswet eraan (inclusief: de Laan van de Leefomgeving met Informatiehuizen), is de Structuurvisie Ondergrond (STRONG) in de maak en krijgt de Basisregistratie Ondergrond (BRO) steeds meer vorm. Hiermee worden een aantal nieuwe instrumenten ontwikkeld waardoor we onze leefomgeving verder kunnen vormgeven en werken we als overheden samen met anderen aan de basis van een goede informatievoorziening op het gebied van bodem en ondergrond.

Om van instrumenten tot ruimtelijke plannen te komen, maar ook tijdens realisatie en beheer van deze instrumenten, zullen er veel besluiten genomen moeten worden. Besluiten die vragen om een solide basis, goede afstemming en slimme processen. Dat is een breder vraagstuk dan specifiek voor de ondergronddossiers. Daarom willen we graag samen met u nadenken over wat dit betekent, en stilstaan bij de volgende vragen:

•    Welke verbeteringen zou u graag willen zien in de data-/informatievoorziening? •    Wat zijn de kansen met betrekking tot het beschikbaar maken van data en informatie? •    Wat betekent dit voor de samenwerking tussen overheden onderling en de samenwerking met derden?

Programmabeschrijving

Om in de juiste ‘mindset’ te komen, bestaat het eerste deel van de bijeenkomst uit een korte introductie gevolgd door drie inspirerende presentaties vanuit verschillende en onverwachte invalshoeken, waarmee het belang van een goede informatievoorziening voor concrete projecten in de praktijk duidelijk wordt gemaakt.

Na de lunch zullen we tijdens interactieve werksessies met elkaar in gesprek gaan over aan welke data en informatie uw organisatie behoefte heeft en hoe dit het beste geborgd kan worden. Tijdens de pitches zal vanuit verschillende initiatieven (o.a. Informatiehuis Bodem en Ondergrond, Basisregistratie Ondergrond) de focus liggen op de ontwikkelingen en kansen voor onderlinge verbindingen. Zo hopen we meer zicht te krijgen op de zaken die nodig zijn om de keten – van het verzamelen van data tot het nemen van besluiten op basis daarvan – te optimaliseren.

Kennisagenda data en informatie

Tijdens deze bijeenkomst streven we er naar om te komen tot een gezamenlijke agenda op het gebied van data en informatie, op basis van de behoeften en inbreng van deelnemers. Binnen deze agenda ligt de aandacht op waar we aan kunnen werken om het proces van het verzamelen van data tot het nemen van besluiten op basis van goede informatie te optimaliseren. Graag horen we van u hoe vervolgacties vorm kunnen krijgen zodat continue informatie-uitwisseling binnen de geformuleerde agendapunten wordt gefaciliteerd.

Doelgroep

Beleidsmedewerkers, ruimtelijke planvormers, adviseurs, project managers.

Programma

10.00 - 10.30 uur           Ontvangst

10.30 - 11.15 uur          De rol van bodem en ondergrond in de Warmterotonde. Arend Bosma (provincie Zuid-Holland)         

11.15 - 12.00 uur          Belang van informatie bij gebieds-ontwikkelingen Utrecht. Dan Bekker (gemeente Utrecht)

12.00 - 12.45 uur          Het verbinden van ondergrond en bovengrond met behulp van informatie. Joost Martens (gemeente Rotterdam)

12.45 - 13.30 uur           Lunch

13.30 - 16.00 uur       Interactieve sessies, pitches en wandeling ‘Ondergronds Rotterdam’

16.00        Netwerkborrel

Dagvoorzitter: Ruud Cino

Aanmelden

U kunt zich tot uiterlijk vrijdag 16 oktober aanmelden door een e-mail te sturen naar joke.de.jong@minienm.nl, onder vermelding van uw naam, functie en organisatie. U ontvangt een bevestiging van uw aanmelding met het programma en routebeschrijving.

Locatie

Rotterdam (de precieze locatie wordt nog bekendgemaakt).

Weergaven: 147

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden