17 september NCDD-middag: de oogst van een jaar samenwerken

De oogst van een jaar samenwerken
Op 1 mei 2014 gingen een aantal projecten rondom digitale duurzaamheid van start die gezamenlijk werden uitgevoerd door de NCDD-coalitiepartners. De projecten Verrijkte publicaties, Permanente digitale toegang door automatische kwaliteitscontrole, Certificering van digitale repositories in Nederland en Collectie digitaal: born digital zijn per 1 juli 2015 afgerond. Tijd dus om samen stil te staan bij de resultaten van de inspanningen en de vruchten die organisaties hiervan kunnen plukken. Daarom bent u op donderdag 17 september van harte welkom bij Het Nieuwe Instituut in Rotterdam.

 

De toekomst
Naast de projectresultaten en eindrapporten worden ook het recente onderzoek van de NCDD en het CCDD-onderzoek gepresenteerd. Tot slot informeren we u over de toekomst van het NCDD-werk. Nu de projecten zijn afgerond en resultaten zijn geboekt is het tijd om de volgende stappen te zetten. Dit doen met de NCDD-coalitiepartners binnen het werkprogramma dat is uitgezet in de Nationale Strategie Digitaal Erfgoed van het Netwerk Digitaal Erfgoed. Aan dat werkprogramma, dat uiteenvalt in verschillende projecten, kunt u ook deelnemen.
 

Programma

12.30 - 13.00 Inloop met koffie/thee
13.00 - 13.15 Opening
13.15 - 13.45 Project Verrijkte publicaties - Barbara Sierman (Koninklijke Bibliotheek)
13.45 - 14.15 Project Permanente digitale toegang door automatische kwaliteitscontrole
14.15 - 14.45 NCDD-onderzoek 'Samen bouwen aan een netwerk van landelijke voorzieningen' - Joost van der Nat (NCDD)
14.45 - 15.15 Koffie/theepauze
15.15 - 15.45 Project Certificering van digitale repositories in Nederland - Kees Waterman (DANS)
15.45 - 16.15 Project Collectie digitaal: born digital - Chido Houbraken (Nationaal Archief)
16.15 - 16.45 CCDD-onderzoek 'Born digital cultureel erfgoed is bedreigd erfgoed' - Gaby Wijers (LIMA)
16.45 - 17.00 Overhandiging van de projectrapporten en het NCDD-onderzoek aan Tjeerd de Boer (OCW)
17.00 - 18.00 Borrel

Na elke presentatie is er gelegenheid tot het stellen van vragen. De dagvoorzitter is Menno Rasch, sectorhoofd productie en beheer bij de Koninklijke Bibliotheek.
Voor de twitteraars: praat mee via #NCDDmiddag.

 

Aanmelden en routebeschrijving
Deze middag is relevant voor iedereen die geïnteresseerd is in het duurzaam toegankelijk houden van digitaal materiaal. De eindrapporten en onderzoeken, die ook op de NCDD-website gepubliceerd worden, vormen een pakket conclusies en aanbevelingen waar u mee aan de slag kunt binnen uw eigen instelling. Toegang is gratis na aanmelding.
Heeft u zich aangemeld voor de bijeenkomst maar kunt u er onverhoopt niet bij zijn? Meld u dan alstublieft af via info@ncdd.nl zodat iemand anders uw plek kan benutten.

Graag tot ziens op 17 september bij Het Nieuwe Instituut!
Adresgegevens: Museumpark 25, 3015 CB Rotterdam (routebeschrijving)

 

Over de NCDD
De Nationale Coalitie Digitale Duurzaamheid (NCDD) is opgericht door organisaties uit de publieke sector die de zorg voor verzamelingen van digitale data tot hun kerntaak rekenen: Data Archiving and Networked Services, de Koninklijke Bibliotheek, het Nationaal Archief, het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en een coalitie van culturele instellingen (CCDD) vertegenwoordigd door EYE Filmmuseum en Kenniscentrum Digitaal Erfgoed (DEN). Het doel van de coalitie is gezamenlijk een organisatorische en technische infrastructuur tot stand te brengen die waarborgt dat digitale bestanden ook op de lange termijn bruikbaar blijven. Omdat de investeringen die gemoeid zijn met digitale duurzaamheid te groot zijn voor individuele organisaties, is samenwerking nodig, niet alleen binnen sectoren maar ook tussen verschillende sectoren.

Weergaven: 146

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden