Strategie is de implementatie van de hallucinatie

Deze uitspraak  citeerde Wouter Keller op het druk bezochte Zomerevent van KB en P vandaag in het Kurhaus. Zoals altijd was hij even prikkelend en ook komisch. De brede midoffice werd bepleit en een reis naar de gemeente Midden-Drenthe werd een ieder aangeraden. En dan die vervelende provinciale ? archiefinspecteur met eisen over substitutie, DIV medewerkers die dan blijven vragen om een I-navigator.. 40 minuten lang, voor mij had het nog wel even door mogen gaan. Methode Keller kan door het schrappen van onnodige applicaties geleverd door monopolisten Centric en PinkRoccade de nodige  bezuinigingen opleveren, ook  in relatie tot de cloud.

 

Een aanrader vandaag was René Jansen, die sprak over de strategische inzet van social media. Hij liet ons eerst zingen in een uitpuilende zaal, standout from the wisdom of the crowd. De tendens die hij beschreef is dat social media niet alleen verbinden maar ook voor andere doelen kunnen worden ingezet binnen de eigen organisatie en/of eigen doelgroepen. Intranet krijgt hierdoor een strategische waarde. Social media hebben als kennisbron betekenis, waardoor een mengvorm van de oude kennisbank ontstaat.  De GO opleidingen biedt daar een cursus over aan. Zo ook over SharePoint, waar Eric Burger vertelde. Ook hier weer strategisch nadenken over de inzet van SharePoint in relatie tot DMS/RMA , scannen, zaakgericht werken en e-mail.

 

Informatie-explosie is een ander fenomeen.  Een partij die op het complexe zoeken  is gedoken is Exalead. De voorbeelden die werden getoond waren indrukwekkend.  De praktijk van de zaakafhandeling bij de gemeente Heumen  werd verzorgd door Océ.  Daar zaten ook leerelementen in.

 

Kortom, de organisatie verdient complimenten voor de organisatie en het aanbod.  Het was een strategische zet om het bij te wonen. 

Weergaven: 203

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden