Rensin%20het%20archief.jpg

Het Regionaal Archief Rivierenland en Erfgoed Gelderland maakten samen een korte informatieve film voor de digitale leerlijn Reizen in de Tijd. In 5 minuten laat Rens zien hoe een archief werkt en wat de betekenis is van het archief voor een samenleving. Toen in januari The SPA Film Festival on Archives and Records Management archieven over de hele wereld opriep om films in te zenden die het belang van archieven laten zien, werd besloten ook ‘Rens in het Archief’ in de sturen. In totaal waren er 62 inzendingen uit de hele wereld voor drie categorieën.

 

Het resultaat… een nominatie in de categorie: beste film die de relevantie en belang van archieven laat zien. En er kan nu gestemd worden. De andere genomineerde in dezelfde categorie zijn het Stads- en provinciearchief Wenen (Oostenrijk) met hun film ‘Vienna City Archives’ en het archief van Glamorgan in Cardiff (Wales) met hun film ‘Cardiff People First’.

 

Tijdens het Internationale Congres voor Archivarissen dat plaatsvindt van 5 tot 10 september 2016 in Seoul, Zuid-Korea, wordt de winnaar bekend gemaakt. Tot 8 september kan er gestemd worden via de website van Section on Professional Associations die deze competitie organiseert.

 

Bekijk en stem hier op de film ‘Rens in het Archief’.

 

Dus:

 

Stem op ‘Rens in het Archief’!

De educatieve film ‘Rens in het Archief’, van Regionaal Archief Rivierenland en Erfgoed Gelderland, maakt kans op een internationale publieksprijs. Stem en zet Gelderland internationaal in ‘the picture’!

 

Weergaven: 165

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden