Start MOOC Dienstverlening in de informatiemaatschappij

Bron website KING

Dinsdag 7 maart 2017 is de MOOC Dienstverlening in de informatiemaatschappij (massive open online course) van het Kenniscentrum Dienstverlening gestart. Het eerste inzicht is van Wouter Hart en Jos Maessen en gaat over Dienstverlening in 2025: van dé oplossing naar oplossend vermogen. Wouter Hart en Jos Maessen leggen uit hoe je als gemeente kunt werken vanuit de bedoeling. De komende vijf weken wordt iedere week een nieuw inzicht gepubliceerd.

Aanleiding voor MOOC

Hoewel de informatiesamenleving niet nieuw is, kan de dienstverlening door de overheid hier beter op aansluiten. De MOOC Dienstverlening in de informatiemaatschappij van het Kenniscentrum Dienstverlening van KING is een samenwerking met de Vereniging Directeuren Publieksdiensten (VDP) en de Vereniging voor Overheidsmanagement (VOM). De MOOC heeft als doel bestuurders en managers bewust te maken van het belang van aanpassing van de dienstverlening aan de veranderingen in de samenleving. Dat bewustzijn is nu meer nodig dan ooit. Het razende tempo waarin de maatschappij zich ontwikkelt vraagt immers om fundamentele en continue aanpassing van de dienstverlening van gemeenten.

Vijf inzichten

De thema’s in deze MOOC komen voort uit een aantal ‘prangende vragen’ waar gemeenten zelf mee worstelen: hoe organiseer je dienstverlening? Wat betekent het in termen van informatiemanagement en in de gesprekken die je als ambtelijk medewerker voert met bestuurders? Hoe zorg je dat dienstverlening goed blijft als die zich naar de hele organisatie verbreedt?

Het eerste inzicht is beschikbaar vanaf dinsdag 7 maart en is van Wouter Hart en Jos Maessen en heeft de titel Dienstverlening in 2025: van dé oplossing naar oplossend vermogen. Volg het inzicht via omooc.nl.

Daarna wordt vier weken lang, elke dinsdag een nieuw inzicht gepresenteerd. De thema’s van de volgende inzichten zijn:   

Inzicht #2: De veranderende informatietaak van de overheid

Larissa Zegveld en Bert Mulder gaan in gesprek over hoe de overheid kan inspelen op veranderende informatiestromen. Beschikbaar vanaf 14 maart.

Inzicht #3: Voorblijven op de golf: de toekomst van dienstverlening

Paulien Pistor en Nanette van Ameijde vertellen hoe je door anders te denken als overheid barrières kunt doorbreken. Beschikbaar vanaf 21 maart.

Inzicht #4: Innovatie in dienstverlening: Peerby

Daan Weddepohl ziet nieuwe manieren om informatie uit te wisselen als hét fundament van de deeleconomie. Beschikbaar vanaf  28 maart.

Inzicht #5: Effectieve dienstverlening met data science

Jaring Hiemstra zet alle kansen en mogelijkheden van data science uiteen. Beschikbaar vanaf 4 april.

Weergaven: 260

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden