Het Tijdelijk Besluit Toegankelijkheid Digitale Overheid ging op 1 juli 2018 in. Dit besluit is gebaseerd op de Europese Norm 301 549, welke in Nederland bekend staat onder de naam DigiToegankelijk. Logius is de beheerder en het kenniscentrium voor DigiToegankelijk. Vanaf 23 september 2019 moet de informatie op nieuwe websites toegankelijk zijn. Een jaar later geldt dit voor alle websites, dus ook de bestaande.

Niet alleen de websites zelf, maar ook de documenten gepubliceerd op die websites, moeten toegankelijk zijn. 98% van de documenten op overheidswebsites zijn PDF. PDF is een complex formaat en een toegankelijke PDF maken is niet makkelijk. Ook moeten documenten vaak nog aan andere eisen voldoen, bijvoorbeeld aan de Archiefwet.

Deze site is er voor overheden die met soortgelijke problemen te maken hebben en elkaar willen helpen door vragen, kennis en ervaring uit te wisselen. We houden je op de hoogte van het nieuws en evenementen rond de Open Documentstandaarden en schrijven blogs over de ervaringen achter het gebruik. Neem ook vooral een kijkje bij de forums, waar je per documentstandaard vragen kan stellen en informatie kan vinden, deze vullen we aan op basis van de interesse.

Weergaven: 225

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Reactie van Ad van Heijst op 10 Februari 2019 op 12.23

jazeker!

Reactie van Yvonne Welings op 10 Februari 2019 op 10.13
Reactie van Ad van Heijst op 10 Februari 2019 op 9.08

Nog steeds interessant in dit verband zijn de artikelen die Ingmar Koch hierover blogde enkele jaren geleden: http://ingmarbladertenschrijft.blogspot.com/2011/11/pdfa-wat-heb-je... . Zijn argumenten zijn nog steeds valide.

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden