Schrijf je nu in voor de Conferentie Digitalisering van Cultuur en Erfgoed 16 mei Amersfoort

Vanaf nu kun je je inschrijven voor de conferentie Digitalisering van Cultuur en Erfgoed, die plaatsvindt op 16 mei in Amersfoort bij het Oude Magazijn. Deze conferentie, het startschot  voor de nieuwe beleidsperiode van DEN, is opgezet als ontmoeting tussen cultuurmakers en erfgoedbeheerders om kennis uit te wisselen over digitale archivering en verwante onderwerpen. Multimediakunstenaar Eboman zal een optreden verzorgen en vertellen over zijn eigen archiveringspraktijk.

Startschot Vanaf 2017 ondersteunt DEN niet alleen meer erfgoedinstellingen bij hun digitaliseringsbeleid en -praktijk, maar ook cultuurinstellingen. De Conferentie Digitalisering van Cultuur en Erfgoed vormt de publieke aftrap voor de verbreding van onze taakstelling. De ontmoeting tussen deze twee sectoren staat centraal op deze dag en krijgt vorm in een domeinoverstijgend plenair gedeelte en een vijftal inspirerende parallelsessies.
Eboman Ebomanis multimediakunstenaar en performer en is wereldwijd bekend als een pionier op het gebied van audio- en videosampling en realtime videobewerking. Met behulp van eigen computerprogrammatuur kan hij met lichaamsbewegingen de samplecomputer aansturen. Met zijn performance zet hij digitale media op een innovatieve manier in om live videokunst te maken. Digitalisering, kunst en erfgoed komen op de Conferentie in zijn performance samen.

Programma en inschrijven Naast het optreden van Eboman zal de dag bestaan uit een plenair gedeelte en uit vijf parellessessies. Thema´s in deze sessies zijn bijvoorbeeld: de praktijk van het digitaal archiveren, kruisbestuiving tussen erfgoed en cultuur en curatorschap in erfgoed en podiumkunsten. Tijdens de conferentie zal DEN ook haar nieuwe online kennisbank lanceren die zich speciaal richt op cultuurmakers. Het belooft een feestelijke en interessante dag te worden vol bijzondere ontmoetingen en crossovers.

 

Weergaven: 141

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden