Rik Maes benoemd tot bijzonder hoogleraar Management van Informatie in Organisaties

Datum bericht: 12 september 2016

Dr. ir. Rik Maes is met ingang van 1 september 2016 benoemd tot bijzonder hoogleraar Management van Informatie in Organisaties aan de Faculteit der Managementwetenschappen. De leeropdracht is gevestigd binnen de sectie Bedrijfskunde, waar de bijzonder hoogleraar voor een dag per week aan verbonden zal zijn.

Rik MaesMaes is een expert op het gebied van informatiemanagement: de betekenis van informatie in organisaties en in de maatschappij in het algemeen. Met name de vervlechting van organisaties middels uitwisseling van informatie heeft zijn interesse, meer in het bijzonder wat dit betekent voor de sturing, inrichting en ontwerp van organisaties. Maes is verder vooral bekend als grondlegger van het zogenaamd Amsterdams raamwerk voor informatiemanagement, dat in veel organisaties wordt gebruikt.

Rik Maes (Kortrijk (B), 1951) studeerde en promoveerde aan de Katholieke Universiteit Leuven. Hij werd in 1981 hoogleraar Informatie- en communicatiemanagement aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Universiteit van Amsterdam en ging in 2012 vervroegd met emeritaat.

Postdoctoraal Masterprogramma

Maes was initiator en wetenschappelijk geweten achter de postdoctorale opleiding ‘Executive Master in Information Management’ (EMIM) en is oprichter en academic director van de Academy for Information & Management. Aan de Radboud Universiteit zal hij colleges geven en studenten begeleiden binnen het postdoctorale Masterprogramma ‘Managing Information & Sustainable Change’ (MISC), een ‘doorstart’ van de door hem in Amsterdam opgerichte opleiding.

Rik Maes is redactielid van Journal of Strategic Information Systems, Information Research en Management & Organisatie. Hij adviseert organisaties op het gebied van het integreren van informatie en ICT in de bedrijfsstrategie en in het inrichten van de organisatie.

Weergaven: 225

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden