Bron website KOOP

Heel wat afkortingen bij elkaar. Gemeenten zijn verplicht om verordeningen elektronisch bekend te maken middels de Gemeenschappelijke Voorziening Officiële Publicaties(GVOP) van het ministerie van BZK. de gemeente Utrecht was in 2013 als eerste aangesloten. Daarnaast zijn gemeentes verplicht om verordeningen op te nemen op overheid.nl via de Centrale Voorziening Decentrale Regelgeving CVDR.

In 2016 vervangt DROP het GVOP en CVDR.

DROP

Vrijwel alle taken die in DROP uitgevoerd dienen te worden, worden begeleid door wizards. Het starten van een nieuwe taak, bijvoorbeeld het wijzigen van een verordening, wordt begeleid door een wizard die aan de hand van een aantal vragen u begeleidt tot het aanmaken van de juiste documenten. Ook de stappen voor het bewerken van de teksten, metadata en het toevoegen van bijlagen worden door middel van wizards begeleid. Zo kunt u nooit een stap vergeten in het publicatieproces.

Rolverdeling

Om goed met DROP te kunnen werken, dient u binnen uw organisatie goede werkafspraken te maken. Het publiceren en consolideren van regelgeving is namelijk één handeling geworden. Wel kunt u eventueel de invoer van diverse soorten publicaties bij verschillende afdelingen beleggen. Ook is het mogelijk het vier-ogen-principe toe te passen; net als in de CVDR kent DROP de rollen invoerder en controleur/publicist.

Weergaven: 514

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden