Een tijdje geleden berichtten we dat directeur van het HCO Bert de Vries naar het Stadsarchief Ansterdam vertrok. E-depotspecialist Vincent Sleebe kreeg onlangs een nieuwe baan bij Justid. Vorige week werd bekend dat het Historisch Archief Deventer wordt ondergebracht bij het HCO in Zwolle.
 
Vanochtend 10 november werd landelijke de naam van de nieuwe directeur van het HCO wereldkundig gemaakt, politicus Arie Slob. Hij is geen archivaris van beroep, maar heeft geschiedenis gestudeerd. Wellicht kan zijn landelijke netwerk het archiefwezen wat meer op de kaart zetten. Of Arie Slob ook nog echt opgeleid gata worden tot archivaris is nog de vraag, eerder volgden Martin Berendse en Hannie Kool-Blokland wel opleidingstrajecten.
 
Wij wensen Arie Slob veel succes toe met zijn nieuwe baan.

Link naar website HCO.

Weergaven: 307

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Reactie van Yvonne Welings op 11 November 2015 op 12.13

@Martin, ben ook benieuwd of hij nog inhoudelijk wordt bijgeschoold. Of het echt belangrijk is om gemeenten binnen te halen lijkt mij nog een vraag, heeft het HCO het niet druk genoeg. Niet iedereen kan bediend worden.

Reactie van Martin Jansen op 10 November 2015 op 21.55

Het archiefwezen op de kaart zetten zal de beste man wel lukken. Waarschijnlijk met prioriteit één het e-depot op de kaart zetten. Gemeenten binnenhalen die willen meedoen.

Verder ben ik benieuwd of Arie dan ook de Overijssels archivaris gaat worden. Voor rijk en voor de aangesloten gemeente(n). Of dat er een gediplomeerde archivaris naast of namens Arie komt.

We zullen zien.... 

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden