Oproep: reageer op consultatie modernisering EU-auteursrecht!

Website DEN

23 november 2016

De regering is een internetconsultatie gestart voor het bepalen van het Nederlandse standpunt ten opzichte van het EU-richtlijnvoorstel Auteursrecht binnen de Digital Single Market. De consultatie staat nog open tot 1 december 2016. Nederlandse erfgoedinstellingen hebben een gezamenlijke reactie opgesteld.

Gezamenlijke reactie
Dit richtlijnvoorstel heeft ook gevolgen voor erfgoedinstellingen, omdat er artikelen in staan over de digitalisering en online beschikbaarstelling door erfgoedinstellingen van out-of-commerce werken, over Tekst en Data Mining en over het maken van reproducties voor preserveringsdoelen. De Werkgroep Auteursrecht heeft daarom een reactie opgesteld ter gezamenlijke ondersteuning door zowel branche- en belangenverenigingen uit de erfgoedsector, als door individuele bibliotheken, musea en archieven.

Ondersteun de reactie
De Werkgroep hoopt dat deze reactie zo breed mogelijk gedragen wordt en daarom roept ze de directies van erfgoedinstellingen op om deze reactie te ondersteunen. Dat kan door uiterlijk woensdag 30 november om 14:00 uur een bericht te sturen aan Annemarie Beunen, annemarie.beunen[at]kb.nl of Paul Keller, pk[at]kl.nl.

Eigen reacties
Het is aan te bevelen om als instelling daarnaast ook zelf een reactie in te sturen via de consultatiewebsite, met gebruikmaking/bewerking van de model-tekst die hieronder staat. Stuurt u inderdaad een eigen reactie, dan is het goed om te vermelden dat u ook de gezamenlijke reactie heeft ondersteund.  
 

Weergaven: 125

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden