Online tafelgesprek MijnZaken met Omnichannel: Track & trace voor overheidsdienstverlening - Tilburg


vrijdag 21 oktober 2022

De VNG organiseert 4 online bijeenkomsten over de nieuw ontwikkelde functionaliteit MijnZaken, de track & trace functie voor de overheidsdienstverlening. Deze functionaliteit ondersteunt de realisatie van persoonlijke en transparante digitale dienstverlening aan inwoners en ondernemers.

In elk online tafelgesprek wordt de MijnZaken-functie door 1 van de 4 pilotgemeenten en samenwerkingspartners gepresenteerd.

In deze sessie zijn dat: Tilburg, A&O fonds en Gebruiker Centraal

De overige sessies zijn op vrijdag 4 november 2022 (Den Haag/MijnOverheid/Gebruiker Centraal), vrijdag 11 november (Buren/Dimpact/Gebruiker centraal) en vrijdag 18 november (OWO-gemeenten/PostNL/Gebruiker centraal) 

Aanleiding

Gemeenten worden nu veel gebeld en gemaild met vragen over lopende zaken. Denk hierbij aan statusvragen, zoals: Hoe staat het met de behandeling van mijn aanvraag? Wat is de doorlooptijd? Kunnen jullie mij op de hoogte houden? Om dergelijke vragen van inwoners en ondernemers automatisch en proactief te beantwoorden, wordt door de werkgroep Omnichannel de mogelijkheid ontwikkeld om klanten inzicht te bieden in de status van een aanvraag via een track & trace functie. 

Voor wie

Dit gesprek is bedoeld voor alle bestuurders en directeuren (afdelingshoofden) die de (digitale) overheidsdienstverlening willen verbeteren. In het bijzonder nodigen wij die bestuurders en directeuren uit die zich oriënteren op stappen maken in de Omnichannel aanpak van waaruit MijnZaken wordt ontwikkeld. Bij de Omnichannel aanpak richt de organisatie zich niet langer op het managen van elk kanaal afzonderlijk, maar op het samenspel van verschillende kanalen. Door de kanalen bij elkaar te brengen, slimmer in te richten en goed op elkaar af te stemmen, wordt de kwaliteit van dienstverlening verbeterd.

Informeren, inspireren, interacteren 

Wij horen graag reacties en inzichten over MijnZaken. We hopen samen de mogelijkheden te onderzoeken voor implementatie van MijnZaken in uw eigen organisatie vanaf april 2023. Uw input draagt bij aan de implementatieslag van deze innovatie om de transparantie binnen de overheidsdienstverlening te versterken. 

Locatie en tijd
  • Online
  • 09.00 - 10.30 uur (digitale inloop 08.50 uur) 
Kosten

Geen

Meer informatie

Voor vragen kunt u terecht bij Zakia Boucetta, programmamanager Omnichannel en MijnZaken- functie.

Weergaven: 53

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden